VERZEKERINGEN


Verzekeringen Verzekeringen zijn erg belangrijk als u op vakantie gaat. Er zijn twee soorten verzekeringen, namelijk een annuleringsverzekering en een reisverzekering.
De annuleringsverzekering is belangrijk voordat u op vakantie gaat, maar ook tijdens uw vakantie. Met een annuleringsverzekering verzekert u als het ware het bedrag dat u betaalt voor uw vakantie. De annuleringsverzekering kan alleen direct bij boeking worden afgesloten of uiterlijk 5 werkdagen na boeking.
De reisverzekering is belangrijk voor het verzekeren van uw bagage, medische kosten, geneeskundige kosten en ongevallen. Deze verzekering kan bij boeking worden afgesloten, maar ook tot 1 dag voor aanvang van uw vakantie.

Wat zijn de kosten voor een annuleringsverzekering?
De premie bedraagt 5,5% of 6% (dubbel-zekerverzekering) van de totale reissom en hiernaast wordt over het premiebedrag 7,5% assurantiebelasting berekend. De poliskosten bedragen €4,50 per boeking. Voor al onze verzekeringen is onze partner Elvia.

Wat valt onder de dekking?
De annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten die ontstaan door een annulering waarvoor een geldige reden bestaat volgens de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij. In grote lijnen vallen de volgende gebeurtenissen, die u van te voren niet heeft kunnen voorzien, onder de dekking van de verzekering zoals:
- Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van uzelf of uw medereizigers.
- Levensgevaarlijke ziekte van directe familieleden (1e of 2e graad).
- Dringende zorgbehoefte van directe familieleden (1e graad).
- Echtscheiding indien een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
Gelijkgesteld hiermee is het ontbinden van een notarieel vastgelegd samenlevingscontract.
- Zwangerschap.


Uitkering voor ongenoten reisdagen wordt onder andere verleend wegens:
- Terugkeer naar Nederland wegens ernstige ziekte of overlijden van de reiziger en/of familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten.
- Onvoorziene ziekenhuisopname van minimaal 1 nacht tijdens de reisperiode.
- Onvoorziene vertraging langer dan 8 uur van bus of vliegtuig bij vertrek vanuit Nederland.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?
U kunt de annuleringsverzekering tot uiterlijk 7 dagen na boeking afsluiten. Hierna mogen wij geen annuleringsverzekering meer aannemen. Wat zijn de kosten voor een reisverzekering? De kosten van de standaard reisverzekering, type B, Europadekking, bedragen €1,80 per persoon per dag inclusief geneeskundige kosten en ongevallen. Voor een reisverzekering met werelddekking betaalt u € 0,90 per persoon per dag extra. Ook hier worden per polis €4,50 aan poliskosten berekend.

Wat valt onder de dekking van een reisverzekering?
U bent bij het standaard type reisverzekering voor S.O.S.-hulp, medische hulp en reisongevallen verzekerd. Bij verlies of diefstal van bagage geldt een eigen risico. Voor een aantal bijzondere sporten geldt dat deze apart meeverzekerd kunnen worden zoals langlaufen, wintersport en andere bijzondere (winter)sporten. Verlies of diefstal van geld en cheques zijn nooit meeverzekerd Dit kunt u tegen een toeslag meeverzekeren. Wanneer uw kinderen op de ingangsdatum van de reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar, zijn ze gratis meeverzekerd.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering afsluiten?
U kunt reisverzekering afsluiten tot 1 dag voor vertrek.

Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?
Ja, u kunt via AanbiedingReizen een doorlopende reisverzekering afsluiten. Dan zijn het gehele jaar al uw geboekte vakanties verzekerd.

Welke verzekeringen kunnen er nog meer interessant zijn voor mij?
Denkt u eens aan een doorlopende annuleringsverzekering, een ticket garantieverzekering of misschien is de Globetrotter Reisverzekering iets voor u. Laat u uitgebreid informeren door uw AanbiedingReizen reisbureau hierover.

Hoe kan ik een schade claimen?
U kunt bij uw AanbiedingReizen reisbureau een claim indienen betreffende uw reis-of annuleringsverzekering. Wij kunnen u helpen met uw schadeclaim en hebben ook de benodigde schadeformulieren voor u. Annuleringen mogen wij alleen schriftelijk in ontvangst nemen.
Het organiseren van een geslaagde zonvakantie, cultuurreis of duikreis staat bij Vakantiestunt B.V. centraal. Daarbij is service en dienstverlening uitermate belangrijk. Wij werken als reisbureau samen met een geselecteerd aantal ANVR/SGR touroperators. U kunt de reizen die op AanbiedingReizen.nl getoond worden, 24 uur per dag, 7 dagen in de week boeken. De website wordt continu ververst. Het blijft echter altijd mogelijk dat er op het laatste moment geen hotelkamers of vliegtuigstoelen meer beschikbaar zijn bij de reisorganisatie. Het is daarom altijd verstandig om zo vroeg mogelijk te boeken, voornamelijk voor reizen die in de schoolvakanties vallen.