Italie

Italie

La Bella Italia! Italie doet zijn naam eer aan, dat is een ding dat zeker is. De enorme culturele rijkdom van het land, de schitterende natuur en de uitstekende keuken van Italie maken dat velen hier ieder jaar terugkeren.

La Bella Italia! Grote culturele rijkdom, prachtige natuur en rijke keuken!

De Italiaanse 'laars' in het zuiden van Europa wordt in het noorden beschermd door de Alpen en in het midden en zuiden omgeven door de Adriatische en Middellandse zee. Een unieke ligging die heeft bijgedragen aan de rijke cultuur van het land!

Wie nu in Italie komt kijkt zijn ogen uit aan de schitterende beelden, schilderijen en fresco's. Maar ook tijdens een wandeling door de mooie steden wordt u overweldigd door de prachtige bouwwerken.

Geschiedenis

Italie kent een uiterst rijke en complexe historie. Terwijl de Grieken Zuid-Italie en Sicilie koloniseerden werden in Centraal-Italie steden gesticht door de Etrusken. Aanvankelijk bezetten de Etrusken de gebieden rond de rivieren Arno en Tiber en de bergen van Apennijnen. Later verhuisden ze naar de Povlakte. Ook Rome kwam in Etruskische handen, maar rond 500 v.C. herwonnen de Romeinen hun zelfstandigheid en begon de groei van het Romeinse Rijk. Ca. 200 v.C. was heel Italie ingenomen.

Met het uiteenvallen van het Romeinse Rijk in de vijfde eeuw n. Chr. viel het gebied dat wij nu kennen als Italie uiteen in kleine koninkrijken. In de 16de eeuw ontstond, mede gevoed door de Renaissance, het idee van een Italiaanse nationaliteit. In 1861 kwam het Italiaanse koninkrijk tot stand onder leiding van Koning Victor Emanuel II. Met de inlijving van de Kerkelijke Staat kwam in 1871 Italie in haar huidige vorm tot stand.

Cultuur

Geschiedenis en cultuur omringen u overal in Italie. Etruskische tomben, Griekse tempels, Romeinse ruines, Moorse architectuur, barokke fonteinen, Byzantijnse mozaieken, allemaal te vinden in dit land. We noemen maar even de wereldberoemde Duomo in Florence (een van de grootste en meest boeiende gotische kerken ter wereld); de Pinacoteca di Brera in Milaan (waar in een 40-tal zalen werken zijn verzameld van o.a. Rafael, Titiaan, Rubens, van Dyck, en Rembrandt) en het Forum Romanum in Rome (een grote verzameling tempels, openbare gebouwen en gedenktekens).

Tijdens de vierde Settimana della Cultura (week van de cultuur) die wordt gehouden van 15 t/m 21 april is de entree tot alle Italiaanse staatsmusea gratis (en dat zijn er nogal wat!). Ook de archeologische opgravingen, kastelen, tuinen en parken die eigendom zijn van de Italiaanse staat zijn vrij toegankelijk. Speciaal ter ere van de Settimana zijn er ook een aantal locaties die speciaal zijn opengesteld gedurende deze week. Een ervan is de Basilica di Sant"Ippolito sull"Isola Sacra in Rome. Ook worden er bijvoorbeeld speciale rondleidingen gehouden in de Porto di Traiano (haven van Trajanus) en de Libreria Marciana (Marciana bibliotheek) in Venetie.

De Italianen hebben ook een belangrijke bijdrage geleverd op het gebied van de muziek. Niet alleen hebben ze zowel de piano als ons systeem van muzieknoten uitgevonden, maar ze brachten ook belangrijke componisten als Monteverdi, Vivaldi, Scarlatti, Verdi, Puccini, Bellini en Rossini voort.

Eten en drinken

In Italie bent u op de beste plek om echt goede pizza"s en pasta"s te eten en te genieten van de beste Parmaham, Cappuccino, Espresso en natuurlijk het Italiaanse ijs.

Eten en drinken, vooral van wijn, vormen een wezenlijk onderdeel van de Italiaanse levensstijl. Het leven van Italianen lijkt vaak om eten te draaien. Ze lunchen en dineren uitgebreid. Italianen pakken het wat dat betreft heel anders aan dan Nederlanders. 'Piano, piano', even de tijd nemen en genieten van een uitgebreide maaltijd, liefst samen met familie en/of vrienden. Alleen voor het ontbijt nemen ze geen tijd. Een cappuccino en eenzoet croissantje, dat is het. Vaak nemen ze dat staand aan de bar in een cafe, onderweg naar hun werk.

De warme maaltijd bestaat uit gewoonlijk uit vier gangen: "antipasto" (voorgerecht in de vorm van diverse kleine gerechtjes), "il primo piatto" (pastaschotel of risotto), "secondo piatto" (hoofdgerecht: vlees of vis) en als laatste "il dolce" (het dessert).

Restaurants zijn geopend tussen 12.30 uur en 15.00 uur, en "s avonds meestal vanaf 18.00 uur maar soms zelfs pas vanaf 20.00 uur.

Geldzaken

De munteenheid van Italie is de Euro. Over het algemeen kunt u in hotels, restaurants en winkels met creditcards betalen (Eurocard, Mastercard, Visa). Ook Travellers Cheques in Euro's worden veelal geaccepteerd.

U vindt in heel Italie geldautomaten Banken en postkantoren zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 08.00 uur tot 13.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.

Reisdocumenten

Voor uw reis naar Italie heeft u een geldig paspoort of Nederlandse identiteitskaart nodig.

Telefoneren

Om van Italie naar Nederland te bellen draait u 0031 gevolgd door het kengetal zonder 0 en het abonneenummer. Om van Nederland naar Italie te bellen draait u 0039 gevolgd door het kengetal zonder 0 en het abonneenummer. U kunt vanuit Italie ook een 'collect call' naar Nederland maken. De kosten van het gesprek plus een toeslag komen dan voor rekening van diegene die het gesprek accepteert. Voor een 'collect call' draait u 800 1720031. In alle plaatsen vindt u openbare telefoons.

Tijdverschil

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Italie.

Feestdagen

Nationale feestdagen in Italie zijn: 1 januari Nieuwjaarsdag 6 januari Driekoningen 8 maart Feest van de Vrouw (Mimosa) 11 en 12 april Pasen 25 april Nationale Bevrijdingsdag 1 mei Dag van de Arbeid 2 juni Feest van de Republiek 15 augustus Maria Hemelvaart 1 november Allerheiligen 8 december Maria Onbevlekte Ontvangenis 25 en 26 december Kerstmis

De belangrijkste feestdag in Italie is 15 augustus, Maria Hemelvaart. Op deze dag is nagenoeg alles gesloten en trekt iedereen naar de kustplaatsen.

Fooien

Het is gebruikelijk om in drink- en eetgelegenheden een fooi te geven (10%).

Medische hulp

In alle grote steden vindt u ziekenhuizen, en in de kleinere plaatsen zijn er dokters en apotheken. De apotheken (farmacia) zijn te herkennen aan een groen kruis en zijn tijdens de winkeltijden geopend.

Voltage

De netspanning in Italie is hetzelfde als in Nederland. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met platte polen. Een verloopstekker kunt u kopen in de supermarkt.

Taal

In Italie wordt natuurlijk Italiaans gesproken. In de toeristische gebieden kunt u goed uit de voeten met Engels en Duits.

Drinkwater

Het leidingwater in Italie is te drinken maar voor de zekerheid raden we u aan flessen mineraalwater te kopen.

Openbaar vervoer

In de grote steden rijden er bussen en soms ook trams. Rome kent ook een paar ondergrondse lijnen. Buskaartjes voor streekbussen koopt u in de bus, maar kaartjes voor de stadsbussen dient u vooraf te kopen bij de "Tabacchaio" winkels. De officiele taxi's zijn voorzien van een meter en de tarieven zijn te vergelijken met de tarieven in Nederland. Vraagt u vooraf een prijsindicatie.

Verkeersbureau

Italiaans Verkeersbureau Stadhouderskade 2 1054 ES Amsterdam Telefoon: 020-6168244

Wat kunt u allemaal zien in Italie

In Italie kunt u genieten van een Zon-, zee- en strandvakantie, Cultuurvakantie, Stedentrip of Rondreis. Italie is te verdelen in verschillende streken: De Dolomieten, Italiaanse Riviera, het Gardameer, Golf van Venetie, Toscane, Umbrie en niet te vergeten Sicilie. Elke regio heeft zijn eigen uitstraling, zowel in de zomer als in de winter. Dit geldt overigens ook voor de meren in het noorden. En dan hebben we het nog niet eens over Roma, Venezia, Milano of een van de andere prachtige steden. Aangezien Italie maar liefst twintig regioni heeft, kunt u uw leven lang naar dit fascinerende land op vakantie gaan zonder in herhaling te vervallen.

Rome

'La Citta Eterna', de Eeuwige stad. Een stad vol met sfeervolle pleinen, fonteinen en prachtige parken. Haal u hart op aan de vele monumenten die de stad u te bieden heeft. Vergeet niet een bezoek te brengen aan de Sint Pieter, de Catacomben van San Calisto of aan de Vaticaanse Musea.

Pompeii

De stad Pompeii, vlakbij Napels, is zeer bijzonder. Al in 79 na Christus is de vulkaan Vesuvius uitgebarsten en deze heeft Pompeii met een dikke laag as en lava bedekt. De Italianen zijn nu nog steeds bezig met het uitgraven van deze verborgen stad.

Venetie

Natuurlijk is een bezoek aan Venetie de moeite waard! Te voet of per boot kunt u deze romantische stad bij uitstek verkennen. In Venetie wordt nog altijd de traditie van het handwerken in ere gehouden. Behalve glas en kantwerk vindt u topkwaliteit mode en lederwaren, antiek en juwelen.

Milaan

De hoofdstad van Lombardije is rijk aan architectonische en culturele hoogstandjes, waaronder de imposante Dom en het Scala-theater. Uiteraard flaneert u door de beroemde en luxueuze overdekte winkelgalerij Vittorio Emanuelle II waar u zeker zult ontdekken waarom Milaan een van de belangrijkste modesteden ter wereld is.

Kusten/meren

De Adriatische kust is het meest ontwikkelde toeristische gedeelte van de kuststrook. De Noord-Italiaanse meren zijn al jaren een geliefde vakantiebestemming van vele Nederlanders. Elk meer heeft zijn eigen schoonheid. Ontdekt u zelf het Lago Maggiore of het Comomeer of wat dacht u van het Gardameer!!

Patroonheiligen

Italie kent een aantal katholieke feestdagen (hoe kan het ook anders in een land waar het merendeel van de bewoners katholiek is). Naast de bekende feestdagen zoals Natale (Kerst), en Capodanno (Oud en Nieuw), kennen diverse steden ook een eigen heiligendag waarop de patroonheilige wordt geeerd. Op deze dagen komt het openbare leven in Italie tot stilstand. Zowel publieke instanties (de gemeentelijke instellingen, banken en postkantoren) als winkels zijn gesloten. Valt de desbetreffende feestdag bovendien op een donderdag, dan wordt op kantoor al snel een "ponte" gemaakt, waardoor de kantoren ook op vrijdag gesloten zijn.

La Befana

In Italie is het niet Sinterklaas die als grote kindervriend wordt bestempeld of Babbo Natale (de kerstman), maar La Befana een kleine, oude dame (geen heks!) die al eeuwenlang in de nacht van 5 op 6 januari op haar bezemsteel cadeautjes en snoepjes brengt aan Italiaanse kinderen die zoet zijn geweest.

Il Carnevale di Venezia

Het Carnevale di Venezia spreekt velen tot de verbeelding. Niet in de minste plaats vanwege de prachtige gewaden en maskers. Maar natuurlijk ook vanwege de feesten, bals en voorstellingen. 'Fare la bella figura' … daar draait het tegenwoordig met name om. Vroeger daarentegen vormden de maskers en gewaden een fantastische vermomming, waardoor iedereen zich anders voor kon doen dan in het dagelijkse leven.

Mocht je nog geen masker hebben, kan je dit alsnog aanschaffen op Campo San Polo, vlakbij de Ponte Rialto. Hier vindt ook iedere dag van 10.00 uur tot 18.00 uur het kindercarnaval plaats.Sicilie (170 Aanbiedingen)
Hotel: Albatros
Italie - Sicilie - Taormina
Hotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Le Tartarughe
****

Italie - Sicilie - Taormina
Appartementen Le Tartarughe is een kleinschalig appartementencomplex in het gezellige centrum van Letojanni. Appartement o.b.v. L...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hotel: Riva del Sole
Italie - Sicilie - Taormina
Hotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Sardinie (13 Aanbiedingen)
Laguna Blu
Italie - Sardinie - Baia Sardinia
Moderne camping gelegen aan een mooi strand met azuurblauwe zee, bij uitstek geschikt voor watersportliefhebbers. Hotel o.b.v. Volge...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Appartementen Palau Green Village
***

Italie - Sardinie - Baia Sardinia
Vanuit deze prachtig gelegen typisch Sardische appartementen kunt u de mooie omgeving verkennen. Appartement o.b.v. Logies ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Isuledda
Italie - Sardinie - Baia Sardinia
Vakantiepark Isuledda ligt in het noordoosten van Sardinie, direct aan een baai van de Costa Smeralda. De camping wordt omgeven door prachtige witte zandstrandjes met moo...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rondreizen Italie (27 Aanbiedingen)

Fly Drive Ontdek Sicilie vanuit Catania
***

Italie - Rondreizen Italie - Fly Drive Italie
8 dagen
Op dit sfeervolle Italiaanse eiland in de Middellandse Zee kunt u genieten van schilderachtige plaatsen, de prachtige natuur en diverse culturele bezienswaardigheden. Bez...
 • Retourvluchten Amsterdam - Catania v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in charming 3- en 4-sterren hotels o.b.v. logies en ontbijt
 • Huurauto, categorie small


Fly Drive Puglia en Basilicata Het Ongerepte Zuiden
***

Italie - Rondreizen Italie - Fly Drive Italie
8 dagen
Puglia ligt in de hak van de laars en is Italiaanser dan Italiaans. Deze regio beschikt over bijna 800 km kustlijn, omgeven door de Adriatische Zee aan de ene kant en de ...
 • Retourvluchten naar Bari v.v.
 • Luchthavenbelasting
 • 7 overnachtingen in 3-sterren hotelsÂ
 • Verzorging o.b.v. logies en ontbijt
 • All-in Huurauto, categorie small

Fly Drive van Rome naar Napels
***

Italie - Rondreizen Italie - Fly Drive Italie
8 dagen
8-daagse fly drive Hart van Italie Het meer van Bolsena is in deze gevarieerde reis de eerste stop. Daarna vormt de Golf van Napels een wereldberoemd tafereel met als dec...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ADRIATISCHE RIVIERA (3 Aanbiedingen)
De France
***

Italie - ADRIATISCHE RIVIERA - BONELLI DI PORTO TOLLE
Hotel De France is een uitstekend hotel met een gezellig terras en vriendelijke service. Hotel o.b.v. Logies ontbijt ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Biancamano
Italie - ADRIATISCHE RIVIERA - BONELLI DI PORTO TOLLE
Hotel Biancamano is een keurig 3-sterrenhotel gelegen in het mooie centrum van Rimini: Marina Centro. Hotel o.b.v. Volgens programm...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Residence Auriga
Italie - ADRIATISCHE RIVIERA - BONELLI DI PORTO TOLLE
Appartement Residence Auriga Uitstekende appartementen aan de gezellige boulevard van Rivazzura. Appartement o.b.v. Logies ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


APULIE (1 Aanbieding)
Trulli Inn
***

Italie - APULIE - ALBEROBELLO
De Trulli liggen in het centrum van Alberobello of in het Trullo Resort met zwembad, op ca. 1 km van het centrum. Bungalow o.b.v. Log...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


CALABRIA (2 Aanbiedingen)
Le Roccette Club
Italie - CALABRIA - CORIGLIANO CALABRO
Appartementen Le Roccette Club is een mediterraans vakantiepark omringd door een mooie tuin, gelegen aan de azuurblauwe zee van Tropea. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Sibari Green Village
Italie - CALABRIA - CORIGLIANO CALABRO
Uitstekend clubhotel met een bevoorrechte ligging direct aan het strand. Sport en animatie voor alle leeftijden. Ligging ca. 2056 km van Utrecht r...


  CAMPANIA (9 Aanbiedingen)
  Star Hotel Terminus
  Italie - CAMPANIA - AGEROLA
  Hotel Star Hotel Terminus Elegant en stijlvol hotel met een perfecte ligging. Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Astoria
  Italie - CAMPANIA - AGEROLA
  Hotel Astoria Mooi hotel met een grote binnentuin gelegen in het historische centrum van Sorrento. Hotel o.b.v. Volgens programma...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Suite Esedra
  Italie - CAMPANIA - AGEROLA
  Hotel Suite Esedra is een charmant en kleinschalig hotel met een prima ligging. Hotel o.b.v. Logies ontbijt
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  COMOMEER (2 Aanbiedingen)
  Como
  Italie - COMOMEER - CADENABBIA
  Hotel met openluchtzwembad en bar op het dak. Dicht bij het historische centrum. U logeert in gerenoveerde kamers. Hotel o.b.v. Volge...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Bazzoni en Du Lac
  Italie - COMOMEER - CADENABBIA
  Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  DOLOMIETEN (9 Aanbiedingen)
  Kristall
  Italie - DOLOMIETEN - ALPE DI SIUSI
  Hotel Kristall is een verzorgd hotel gelegen midden in een appelboomgaard, met openluchtzwembad en wellnessfaciliteiten. Hotel o.b....
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Eller
  Italie - DOLOMIETEN - ALPE DI SIUSI
  Hotel met persoonlijke service en uitgebreid wellnessaanbod. Perfect uitgangspunt voor wandelingen. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Piz Aot en Marisol
  Italie - DOLOMIETEN - ALPE DI SIUSI
  Rustig gelegen en ruime appartementen, ideaal voor een vakantie met het hele gezin. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  ELBA (3 Aanbiedingen)
  Rosselba Le Palme
  Italie - ELBA - CAPOLIVERI
  Rosselba le Palme is de perfecte camping voor kampeerders die houden van een vakantie dichtbij de natuur. Uw bungalowtent wordt omgeven door mooie palmbomen en tropische ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Tamerici
  ****

  Italie - ELBA - CAPOLIVERI
  Verzorgd hotel Tamerici in Elba Italie is gelegen op wandelafstand van het strand. Het hotel heeft comfortabele kamers. Hotel o.b.v. ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Casa del Golfo
  Italie - ELBA - CAPOLIVERI
  Nette appartementen met (zij)zeezicht voor een heerlijke vakantie op Elba. Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  EMILIA-ROMAGNA (1 Aanbieding)
  Mare e Pineta
  Italie - EMILIA-ROMAGNA - LIDO DEGLI ESTENSI
  Gezellige schaduwrijke familiecamping aan zee. Heerlijke vakantiesfeer en vele faciliteiten. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  FRIULI-VENEZIA-GIULIA (4 Aanbiedingen)
  Pino Mare
  Italie - FRIULI-VENEZIA-GIULIA - DUINO AURISINA
  Camping Village Pino Mare ligt direct aan een lang, breed en deels duinachtig (prive)strand. De camping beschikt over diverse faciliteiten voor jong en oud dus dit is een...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Sabbiadoro
  Italie - FRIULI-VENEZIA-GIULIA - DUINO AURISINA
  Prachtige, grote camping aan zee met privestrand en diverse faciliteiten. Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  La Pergola
  Italie - FRIULI-VENEZIA-GIULIA - DUINO AURISINA
  Zeer correct en kindvriendelijk hotel met goede keuken, attente service en prettige sfeer. Privestrand op 10 minuten wandelen. Hotel ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Gardameer (90 Aanbiedingen)
  Bella Italia
  Italie - Gardameer - GARDA
  Familiehotel aan het Gardameer. U hebt toegang tot het zwembadencomplex en de activiteiten van de camping naast het hotel. Veel attracties in de omgeving! ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Eden
  Italie - Gardameer - GARDA
  Kleinschalige, terrasvormige camping met mooie uitzichten over het Gardameer, drie openluchtzwembaden en privestrand. Hotel o.b.v. ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Altomincio Family Park hotels
  Italie - Gardameer - GARDA
  Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  ISEOMEER (1 Aanbieding)
  Residence Il Patio
  Italie - ISEOMEER - ISEO
  Residence Il Patio beschikt over een buitenzwembad, een tuin met barbecuefaciliteiten en een kinderspeelplaats, en biedt appartementen met eigen kookgelegenheid op 8 km v...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  ITALIAANSE RIVIERA (13 Aanbiedingen)
  Residence I Cormorani
  Italie - ITALIAANSE RIVIERA - ALASSIO
  Appartement o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Ai Pozzi Village Spa Resort hotels
  Italie - ITALIAANSE RIVIERA - ALASSIO
  Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Europa Design Spa 1877
  Italie - ITALIAANSE RIVIERA - ALASSIO
  Recent gerenoveerd hotel met nieuw wellnesscentrum. Prima adres voor een afwisselende vakantie in de golf van Tigullio. Hotel o.b.v...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  LAZIO (1 Aanbieding)
  Boerenhoeve La Riserva Montebello
  Italie - LAZIO - BOLSENA
  La Riserva Montebello is een bijzondere agriturismo, gelegen op ca. 500 m hoogte met een panoramisch uitzicht over het meer van Bolsena, waar u gegarandeerd tot rust zult...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  MAGGIOREMEER (12 Aanbiedingen)
  Il Chiostro hotels
  Italie - MAGGIOREMEER - BAVENO
  Hotel o.b.v. Volgens programma
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Flora
  Italie - MAGGIOREMEER - BAVENO
  Hotel Flora in Italie. Hotel Flora ligt vlakbij het strand en door de centrale ligging een ideale plek om de vakantie door te brengen! ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Simplon
  Italie - MAGGIOREMEER - BAVENO
  Hotel Simplon in Italie. Comfortabel hotel met mooi openluchtzwembad en uitstekende ligging direct aan het Lago Maggiore. Hotel o.b.v...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  MARCHE (2 Aanbiedingen)
  Nautilus
  Italie - MARCHE - NUMANA
  Dit modern ingerichte, recente familiehotel is een goede keuze voor een aangename strandvakantie aan de Adriatische Zee. Hotel o.b.v....
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Verde Azzurro
  Italie - MARCHE - NUMANA
  Comfortabel hotel op een prachtig gelegen familiepark met een spectaculair waterpark. Ligging ca. 1488 km van Utrecht in een prachtig landschap ...


   Milaan (12 Aanbiedingen)
   Lloyd
   ****

   Italie - Milaan - Milaan
   Comfortabele kamers, veel faciliteiten en service van hoog niveau. Dit maakt Hotel Lloyd al jaren een van de bekendste en betere hotels in Milaan. Vele gasten komen dan o...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Mediolanum
   ****

   Italie - Milaan - Milaan
   Hotel Mediolanum is een comfortabel design hotel, centraal gelegen op korte loopafstand van Piazza della Repubblica. Het personeel is uitermate vriendelijk en doet er all...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Sanpi
   Italie - Milaan - Milaan
   Sanpi Accommodatie Sfeervol hotel met comfortabele kamers en vriendelijk personeel. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   NAPOLITAANSE RIVIERA (2 Aanbiedingen)
   Tritone Terme
   Italie - NAPOLITAANSE RIVIERA - ISCHIA
   Hotel Tritone Terme is rustig gelegen, direct aan het privestrand van de baai van San Francesco. Het hotel is een waar zwemparadijs met maar liefst 6 zwembaden! ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Terme Floridiana
   Italie - NAPOLITAANSE RIVIERA - ISCHIA
   Hotel Terme Floridiana is centraal gelegen, de zee en het strand bevinden zich op ca. 100 m. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   OVERIGE ITALIAANSE MEREN (1 Aanbieding)
   L Approdo
   ****

   Italie - OVERIGE ITALIAANSE MEREN - CIMA DI PORLEZZA
   Hotel LApprodo biedt een eigen strand en een fantastisch uitzicht op het Orta-meer. Parkeren en WiFi zijn gratis. In dit hotel kunt u zich tegoed doen aan internationale ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   Rome (168 Aanbiedingen)
   Domus Sessoriana Hotel
   ***

   Italie - Rome - Rome
   Domus Sessoriana heeft een werkelijk unieke ambiance en uitstraling! Het is gebouwd in de basiliek van het Heilige Kruis en als zodanig een oud, maar voor een deel nog st...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Village Fabulous hotels
   ****

   Italie - Rome - Rome
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   City Guest House
   Italie - Rome - Rome
   Rustige ligging net buiten het centrum van Rome. Per metro of tram kunt u het centrum gemakkelijk in ca. 15 minuten bereiken. Hote...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   TOSCANE (99 Aanbiedingen)
   Norcenni Girasole Club
   Italie - TOSCANE - ACQUAVIVA
   Goed verzorgde, uitgestrekte camping, schitterend gelegen in het heuvellandschap van Toscane. Met o.a. een wellnesscentrum. Hotel o.b...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Sangallo Park
   Italie - TOSCANE - ACQUAVIVA
   Sangallo Park Hotel is een rustig gelegen hotel buiten het historische centrum. Hotel o.b.v. Logies ontbijt
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   San Ranieri
   Italie - TOSCANE - ACQUAVIVA
   Hotel San Ranieri Bijzonder modern hotel met een rustige ligging aan de rand van Pisa. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   TRENTINO (26 Aanbiedingen)
   Ariston
   Italie - TRENTINO - BRESSANONE
   Hotel Ariston is al jarenlang is dit familiehotel een topper in ons programma. Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Bellavista
   Italie - TRENTINO - BRESSANONE
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Berghotel Ratschings
   Italie - TRENTINO - BRESSANONE
   Rustig gelegen hotel met wellnesscentrum. Ideale uitvalsbasis voor wandelingen. Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   UMBRIE (10 Aanbiedingen)
   Agriturismo Monteacuto
   Italie - UMBRIE - ASSISI
   Appartement Agriturismo Monteacuto Fraaie agriturismo bestaande uit meerdere natuurstenen gebouwen met slechts 9 appartementen. ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Agriturismo Le Colombe
   Italie - UMBRIE - ASSISI
   Agriturismo Le Colombe is prachtig gelegen appartementen met zicht over de Umbrische heuvels. Appartement o.b.v. Volgens programma ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Polvese
   Italie - UMBRIE - ASSISI
   Een camping waar je je zeker thuis zult voelen vanwege gastvrijheid, vriendelijkheid en enthousiasme van de medewerkers. Hotel o.b....
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   VAL GARDENA (3 Aanbiedingen)
   Mesavia
   Italie - VAL GARDENA - ORTISEI ST.ULRICH
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Sporthotel Platz
   Italie - VAL GARDENA - ORTISEI ST.ULRICH
   Sporthotel Platz in Italie/Val Gardena is een driesterrenhotel in de wijk Pufels. Het hotel ligt op ca. 5 km van Ortisei (St. Ulrich). ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Hell
   Italie - VAL GARDENA - ORTISEI ST.ULRICH
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   VENETO (82 Aanbiedingen)
   Sant Angelo Village
   Italie - VENETO - ABANO TERME
   Camping Sant Angelo ligt direct aan de Venetiaanse kust en beschikt over een schitterend strand en fantastisch zwembad. Hotel o.b....
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Ca Savio
   Italie - VENETO - ABANO TERME
   Op Camping Ca Savio staan de comfortabele, volledig ingerichte Happy Camp-bungalowtenten en Happy Camp-stacaravans. Hotel o.b.v. Vo...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Waikiki
   Italie - VENETO - ABANO TERME
   Direct gelegen aan het brede zandstrand van Lido di Jesolo. Prima uitvalsbasis voor een bezoek aan Venetie. Hotel o.b.v. Volgens pr...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   ZUID-TIROL (1 Aanbieding)
   Gudrun
   Italie - ZUID-TIROL - DORF TIROL
   Recent gerenoveerd hotel gelegen op wandelafstand van de skibushalte. Overdekt zwembad en wellnessruimte. Hotel o.b.v. Volgens progra...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   VERONA (9 Aanbiedingen)
   Fiera hotels
   Italie - VERONA - VERONA
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Monaco hotels
   Italie - VERONA - VERONA
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Martini hotels
   Italie - VERONA - VERONA
   Hotel o.b.v. Volgens programma
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   Florence (1 Aanbieding)


   © Copyright 2008-2023  aanbiedingreizen.nl
   v2.0190521