Muscats Best Afbeelding Muscats Best
Muscats Best ***
Bestemming: Rondreizen Oman - Rondreizen

Muscats Best

***

8-Daagse Rondreis Geniet van alle culturele en natuurlijke hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft. Ontelbare kunstschatten, een eeuwenoude cultuur en adembenemende natuurgebieden. Deze gebieden varieren van uitgestrekte zandvlaktes, tot azuurblauwe zeeen en wadis. U komt ogen en oren te kort.

Rondreis o.b.v. Volgens programmaMuscats Best 3*

8-Daagse Rondreis

Geniet van alle culturele en natuurlijke hoogtepunten die dit prachtige land te bieden heeft. Ontelbare kunstschatten, een eeuwenoude cultuur en adembenemende natuurgebieden. Deze gebieden varieren van uitgestrekte zandvlaktes, tot azuurblauwe zeeen en wadis. U komt ogen en oren te kort.

Programma:

Dag 1

U vliegt van Amsterdam naar Muscat, vanwaar uw transfer zal vertrekken naar uw hotel. In dit hotel verblijft u twee nachten.

Dag 2

Na het ontbijt start u met een uitgebreide tour langs de highlights van Muscat. Zo komt u langs de Grand Mosque, een van de grootste en meest indrukwekkende moskeeen van het Midden Oosten. U vervolgt uw tour door de elegante wijk Shattu Al Qurum, richting het prachtige paleis van Sultan Qaboos, welke geflankeerd wordt door de 16de eeuwse forten Mirani en Jalali, waar u een foto-stop heeft. In het Bait Al Zubair museum zult u veel leren over de historie van Oman. Uw tour eindigt met een bezoek aan de kleurrijke Muttrah Souq. Daarna gaat u terug naar uw hotel voor uw overnachting.

Dag 3

U begint uw dag met een ontbijt, waarna u bij het hotel wordt opgehaald voor een dagtour van de omgeving van Muscat. Zo reist naar de vismarkt in Barka, een echte happening en bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Na dit bezoek vervolgt u de reis naar Nakhl. Dit kleine plaatsje wordt vooral gekenmerkt door het prachtige fort dat uit de rotsen opdoemt en over het plaatsje waakt. Ook de dadel plantage van Nakhl is absoluut de moeite waard. Via een smalle weg, dwars door het plaatsje, komt u aan bij de Hot Springs, de warm-water bronnen. U vervolgt uw tour naar Rustaq, ooit de hoofdstad van de streek en nu nog altijd een belangrijke handelspost. Hierna rijdt u terug naar uw hotel in Muscat, voor uw overnachting.

Dag 4

Na het ontbijt verlaat u het hotel in Muscat en rijdt u via de spectaculaire kustroute naar Sur. De prachtige route komt onder meer langs pittoreske vissersdorpjes, ruige bergwanden en biedt u adembenemende uitzichten. Onderweg heeft u een tussenstop bij Fins Beach, Bimah en Wadi Arbaeen. Na een bezoek aan de scheepswerven waar de typisch Omaanse Dhow boten vervaardigd werden rijdt u naar het hotel voor uw overnachting.

Dag 5

Vandaag gaat u, na het ontbijt, op een prachtige ontdekkingstocht naar Wadi Bani Khalid. Een oase van turquoise blauw water, omringd door mooie, kleine dorpjes, genesteld in de ruige bergen. Hier krijgt u onder meer de kans om een verfrissende duik te nemen. Deze wadi behoort absoluut tot een van de mooiste van Oman. Een ervaring om nooit te vergeten. Na uw bezoek aan de wadi rijdt u per 4X4 door naar Wahiba Sands, de grote Arabische woestijn. Onderweg treft u een groot aantal adembenemende vergezichten en foto-momenten. Aangekomen bij Wahiba kunt u een Bedoeienen huis bezoeken, een ritje op een kameel maken of een rit door de zandduinen maken. Daarna rijdt u door naar Nizwa, waar u overnacht.

Dag 6

Na uw ontbijt heeft u vandaag de hele dag om Nizwa te ontdekken. U wordt meegenomen op een tour langs, onder meer, de beroemde Round Tower Fort, met haar enorme circulaire toren. Dit imposante fort werd gebouwd in de 17de eeuw en is een van de meest indrukwekkende forten van Oman. Ook brengt u vandaag een bezoek aan de traditionele souk van Nizwa. Na uw bezoek aan de souk, reist u door naar Al Hamra en Misfah, de traditionele klei huisjes hier zijn meer dan 400 jaar gebouwd en worden nog altijd bewoond. Het falaj (bewateringssysteem) is een van de oudste in zijn soort en staat op de UNESCO monumenten lijst. Tevens bezoekt u Bahla. In de 12de eeuw was deze plaats de hoofdstad van de stam die deze regio bewoonde. U heeft hier een fotostop bij het Bahla fort. Omdat Bahla ook befaamd is voor haar aardewerk vindt er tevens een tussenstop plaats bij een traditionele pottenbakker. Dan reist u door naar Jabrin Castle, een van de meest verfijnde en indrukwekkende forten van Oman. Dit fort werd in de 17de eeuw gebouwd en behuisd de grootste Omaanse prestatie op het gebied van plafondschilderingen en houtsnijwerk. Door het groot aantal kunstschatten is dit kasteel adembenemend bijzonder. In de avond gaat u terug naar Muscat voor uw overnachting.

Dag 7

U heeft vandaag de gehele dag om Muscat op eigen gelegenheid te ontdekken. Zo kunt u een bezoek brengen aan een van de vele musea, souks of andere culturele hoogtepunten. Maar ook in het hotel zelf zal het u aan niets ontbreken. Wilt u op uw gemak bijkomen van alle gemaakte indrukken, dan kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om heerlijk aan het zwembad te relaxen.

Dag 8

Na het ontbijt krijgt u de gelegenheid om uit te checken en vindt uw transfer plaats naar het vliegveld.

Inclusief:

 • Vliegreis
 • Transfers
 • Alle genoemde excursies
 • Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Verblijf in 3* accommodaties
 • Verzorging volgens programma

*Tegen een toeslag is het tevens mogelijk om te verblijven in 4 of 5 accommodaties. Vraag ernaar bij onze reserveringsafdeling.

Exclusief:

 • Fooien
 • Verzekeringen
 • Visum kosten
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet genoemde maaltijden, excursies en services

Let op: Om de Sultan Qaboos Grand Mosque te betreden dient u passend gekleed te zijn. Voor dames geldt dat u geheel bedekt dient te zijn, geen korte mouwen of broeken/ rokken en dames dienen tevens een hoofddoek te dragen. Heren mogen geen korte mouwen of korte broeken dragen. Om de Wadi te bezoeken, wordt men aangeraden om lichte, comfortabele kleding en wandelschoenen te dragen.

Aanpassingen & Mogelijkheden

Buiten de (rond)reizen en excursies welke op onze site vermeld staan, kunnen wij u nog vele andere excursies, accommodaties, rondreizen en combinatie reizen aanbieden. Tevens bestaat de mogelijkheid om de vermelde reizen in te korten of juist te verlengen. Staat uw droomreis er niet bijNeem, van maandag tot en met vrijdag, even contact met ons op via email of telefoon en wij vertellen u graag over de verschillende mogelijkheden. Tevens kunt u bij ons maatwerk offertes opvragen.

Vluchten & Hotels

Deze reizen worden uitgevoerd met lijndienstvluchten vanaf Amsterdam. In de meeste gevallen betreft dit vluchten met KLM. Prijzen zijn gebaseerd op een bepaalde boekingsklasse en zijn, net als de accommodaties, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij u, waar mogelijk, een passend alternatief aanbieden. Deze boekingsklasse is alleen gegarandeerd wanneer de gehele betaling voldaan is. Om die reden gelden voor deze reizen dan ook afwijkende betalingsvoorwaarden.Uw boeking is pas definitief wanneer dit door een van onze reserveringsmedewerkers telefonisch is bevestigd of wanneer u de definitieve factuur per email heeft ontvangen.Vluchten
Houdt u er rekening mee dat de ruimbagage bij de meeste luchtvaartmaatschappijen niet langer is inbegrepen. U dient deze tegen een toeslag bij te boeken. De tarieven hiervoor verschillen per gewicht en per luchtvaartmaatschappij. De getoonde prijzen zijn gebaseerd op de meest voordelige vluchttarieven/klasse en zijn, net als de accommodatie, onder voorbehoud van beschikbaarheid. Wij proberen onze prijzen zo up-to-date mogelijk te houden. Indien deze boekingsklasse of de accommodatie niet meer beschikbaar is, bieden we u de reis aan tegen een eventuele toeslag of kijken wij voor u naar een alternatieve vertrekdatum. Dit gebeurt uiteraard in goed overleg met u, voordat we iets vastleggen.


Inclusief
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Exclusief
 • Calamiteitenfonds, eenmalig 2,50,-
 • Evt. reis- en/of annuleringsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven en entreegelden
 • Ruimbagage (afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij)
 • Lokale belastingen (bijv. toeristenbelasting)
 • Reserveringskosten, eenmalig 28,-


Overige Informatie
U neemt geheel vrijblijvend een optie op de reis naar uw keuze.
Na ontvangst van uw aanvraag, sturen wij u een overzicht toe, waarin u alle details van de reis, waaronder de vluchtgegevens kunt teruglezen.
Na uw akkoord zullen wij de reis pas definitief voor u vastleggen.
Als u nu een optie neemt betaalt u geen reserveringskosten.

We proberen de beschikbaarheid zoveel mogelijk up-to-date te houden, maar het kan soms voorkomen dat uw gewenste vertrekdatum niet meer beschikbaar is. In dit geval zullen we in overleg met u een passend alternatief zoeken.

Muscats Best 0

E-mail dit programma naar uw vrienden

uw e-mailadres:

uw vrienden e-mailadres:

Meld u aan en ontvang leuke aanbiedingen per e-mail


© Copyright 2008-2020  aanbiedingreizen.nl
v2.0190521