Spanje

Spanje

Spanje is een fascinerend land met een prachtig landschap, een rijke traditie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een reis naar Spanje is een feest: u kunt genieten van een uitstekend klimaat, goede keuken en delen in de tradities en levensvreugde van de Spanjaarden.Het Spaanse koninkrijk vormt samen met Portugal het Iberisch schiereiland. Bij Spanje behoren ook de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee. Spanje is ruim twaalf keer zo groot als Nederland. De totale oppervlakte van Spanje inclusief de eilanden is 505.782 km2.

Spanje is erg gevarieerd in klimaat en natuur. Het noorden is vochtig en groen, het binnenland uitgestrekt en vlak, de Middellandse zeekusten zonnig en vruchtbaar en het zuiden warm en droog. Ook de verschillen in cultuur tussen de bewoners van de diverse gebieden zijn groot. U raakt dan ook nooit uitgekeken op dit land!Algemene informatie over Spanje

Spanje is een fascinerend land met een prachtig landschap, een rijke traditie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een reis naar Spanje is een feest: u kunt genieten van een uitstekend klimaat, goede keuken en delen in de tradities en levensvreugde van de Spanjaarden.

Het Spaanse koninkrijk vormt samen met Portugal het Iberisch schiereiland. Bij Spanje behoren ook de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee. Spanje is ruim twaalf keer zo groot als Nederland. De totale oppervlakte van Spanje inclusief de eilanden is 505.782 km2.

Spanje is erg gevarieerd in klimaat en natuur. Het noorden is vochtig en groen, het binnenland uitgestrekt en vlak, de Middellandse zeekusten zonnig en vruchtbaar en het zuiden warm en droog. Ook de verschillen in cultuur tussen de bewoners van de diverse gebieden zijn groot. U raakt dan ook nooit uitgekeken op dit land! Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

Bevolking, Cultuur & Religie van Spanje

Bevolking

De Spaanse bevolking heeft sinds het einde van de Reconquista (± 1500) een vrij heterogene achtergrond. Door volksverhuizingen en het samensmelten van verschillende bevolkingsgroepen is sinds de prehistorie het mediterrane type ontstaan. Het merendeel van de Spaanse bevolking is mediterraans. De vroege voorouders van deze mensen zijn onder andere Iberiers, Feniciers, Romeinen, Sueven, Alanen, Visigoten, Berbers, Kelten, Liguriers en Vandalen. Uitzonderingen vormen de bewoners van de Baskische provincies en het oostelijk deel van Asturie, waar een alpine type het meeste voorkomt. Op dit moment onderscheidt men de volgende bevolkingsgroepen: Castilianen (72,3 procent), Catalanen (18 procent), Galiciers (zes procent), Basken (1,5 procent), zigeuners, in de volksmond "gitanos" genoemd (1,3 procent). Aantal inwoners van Spanje is 40.350.000

Taal

In Spanje wordt het meest Spaans, Catalaans, Galicisch en Baskisch gesproken.

Cultuur

Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen. Het uitzonderlijke natuurschoon en bevoorrechte geografische en strategische ligging ten opzichte van de rest van Europa en Afrika hebben Spanje het ontmoetingspunt voor zowel de Oosterse als de Westerse wereld gemaakt. Vele volkeren, rassen en beschavingen vonden hier hun woonplaats en lieten een ware mengelmoes van culturen achter. Al deze nalatenschappen zijn gecombineerd en aangepast aan het moderne en actieve land van tegenwoordig.

Religie

Ongeveer 94% van de Spaanse bevolking is rooms-katholiek. Vanaf het jaar 394, toen Spanje nog tot het Romeinse rijk behoorde, is het rooms katholicisme de staatsgodsdienst geweest. Het was keizer Theodosius die hiervoor zorgde. In 711 werd Spanje veroverd door de Moren en was de islam de belangrijkste godsdienst. Pas begin zeventiende eeuw heroverde de katholieke kerk haar machtige positie en ontstond een nauwe samenwerking tussen kerk en staat. In 1931, ten tijde van de Tweede Republiek, kwam aan deze ongewenste situatie een einde. Die kerk had zich door de eeuwen heen niet erg geliefd gemaakt en dit leidde in de Spaanse burgeroorlog tot de dood van circa 6000 geestelijken. Het was dan ook niet vreemd dat de kerk hechte banden met het Franco-regime aanging. Franco riep in 1939 het rooms-katolicisme uit tot staatsgodsdienst. Zo werd het kerkelijke leven door de hele samenleving geweven. Zeer opmerkelijk was dat de kerk alleen maar bisschoppen mocht benoemen op voordracht van Franco. Door deze nauwe samenwerking met de dictator werd de kerk onder de bevolking opnieuw zeer impopulair. Hoewel het Tweede Vaticaans Concilie de scheiding van kerk en staat eiste, weigerde Franco hier gehoor aan te geven. Pas na Franco"s dood werd in de grondwet van 1978 weer de scheiding van kerk en staat opgenomen en de vrijheid van godsdienst gegarandeerd. Dit alles op initiatief van de pas aangetreden koning Juan Carlos.

Indeling naar religie: Rooms Katholiek 94% Overig 6%

Kerkdiensten:

Op Tenerife worden de kerkdiensten in het Spaans, Engels en Duits gehouden. Dit vindt op zaterdag en zondag plaats in de kerken in Pueblo Canario en Los Cristianos. De aanvangstijden staan aangegeven op de kerkdeur. Bij de reisleiding is informatie te verkrijgen over de speciale diensten en tijden.

Eten & drinken in Spanje:

Spanje kent vier grote culinaire gebieden. In de strook langs de noordkust overheersen gerechten met vis, schaal- en schelpdieren en bonenschotels. Met name de Galicische keuken is beroemd om haar visschotels. De Catalaanse keuken kent smakelijke gerechten zoals vlees bereidt in vruchtensaus. In het Castilaanse binnenland is men verzot op vlees, gegrild of geroosterd in houtovens. Andalusie is de plek voor salades, vis en fruit.

Praktische informatie over Spanje

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland. Een uitzondering is de Canarische eilanden. Daar is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Geldzaken

In Spanje gebruikt men net als in Nederland de euro. Bepaalde oude pesetas, zowel muntstukken als bankbiljetten, kunt u nog inleveren bij de Banco de España. Neem uw paspoort mee wanneer u gaat wisselen.

Reisdocumenten en Visa

Alle inwoners van de EU-landen, waaronder Nederland en Belgie hebben alleen een geldig paspoort of legitimatiebewijs nodig om Spanje binnen te komen. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat. We raden u aan uw paspoort niet bij u dragen, maar om een kluisje in uw accommodatie te huren.

Telefoon, Internet & Post

Telefoon: Vanuit een telefooncel (Telefono Publico) kunt u zelf rechtstreeks bellen. Naar Nederland draait u 0031, dan het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. Dit is de voordeligste manier van bellen. Na 22:00 uur en in het weekend is telefoneren goedkoper. Bij de winkels met het "Telefonica" vignet en bij het postkantoor zijn telefoonkaarten te koop. Wilt u collect call bellen, dan draait u 900 9900 31 en u krijgt iemand aan de telefoon waaraan u het gewenste nummer kunt doorgeven.

Cafes met internet zijn veelvuldig aanwezig en goedkoop.

Postzegels voor op uw ansichtkaarten zijn te koop bij het postkantoor of bij de receptie van uw accommodatie. De reguliere brievenbussen zijn geel met een witte posthoorn.

Fotografie, film & video

In principe mag er overal gefotografeerd worden in Spanje. Het is echter wel gebruikelijk om bij fotografie van de binnenkant van bijvoorbeeld een kathedraal, een kleine donatie te doen. Overal zijn er winkels waar u films kunt kopen. Ontwikkelen is stukken voordeliger dan in Nederland. Een 1-uur service is gebruikelijk.

Douanezaken

Vanuit een EG-land mag u als bagage naar Nederland meenemen zoveel als aannemelijk is voor "persoonlijk gebruik". U moet kunnen aantonen dat deze goederen voor uzelf zijn en niet voor handelsdoeleinden. Let op! Goederen die u in een taxfree winkel aanschaft, worden beschouwd als goederen uit een niet EG-land. Neemt u vanuit een niet EG-land (of taxfree) goederen mee als bagage dan gelden beperkte hoeveelheden die u belastingvrij mag meenemen. Controle van niet handbagage vindt plaats op de luchthaven van de eindbestemming.

Criminaliteit

Straatroverij komt helaas steeds vaker voor. Schoudertassen zijn hierbij favoriet. Ook polstasjes, vooral als deze zichtbaar in auto"s liggen dan wel op bijvoorbeeld een cafetafel, zijn riskant. Aan te raden is kostbaarheden zo veel mogelijk thuis te laten en betaalmiddelen enigszins te verspreiden over kleding en bagage. Zorg ervoor dat u de telefoonnummers bij de hand heeft voor het blokkeren van uw creditcard, bankpassen en mobiele telefoon. Het is mogelijk om telefonisch aangifte te doen. U belt dan naar de politie in Madrid en vraagt om een Nederlandse tolk. Deze persoon regelt voor u de aangifte en binnen 48 uur moet u uw aangifterapport, aan de hand van een referentienummer en uw paspoort ophalen bij de Policia Nacional. Het telefoonnummer voor telefonische aangifte is (0034) 902 102 112. Raadpleeg uw reisleiding wanneer dit niet mocht lukken.

Uw gezondheid en medische hulp

Wanneer u op vakantie gaat naar Spanje is het goed om te weten dat de medische zorg in heel Spanje over het algemeen goed en vergelijkbaar is met Nederland. Men kan niet alleen terecht bij openbare ziekenhuizen, maar ook bij prive-klinieken (clinicas) waar het niveau van de zorg wel kan varieren.

Vaccinaties:

Voor een vakantie naar Spanje heeft u geen vaccinaties nodig.
Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of plaatselijke GG&GD voor de juiste actuele informatie.

Drinkwater

Het leidingwater in Spanje is niet geschikt voor consumptie. U kunt het water voor consumptie koken, maar beter (en lekkerder) is het om flessen mineraalwater te kopen.

Vervoer

Er is een goed netwerk van busdiensten in Spanje, omdat niet alle plaatsen via het spoor te bereiken zijn. De meeste busmaatschappijen staan met hun lijnen en dienstregelingen op internet. Er is in Spanje geen landelijke busmaatschappij. Per streek of regio wordt het busvervoer geregeld door regionale busmaatschappijen. Autocares Julia is hier een van de grootste van. Deze maatschappij treedt in Spanje ook op als agent voor Eurolines. Kaartjes kunt u doorgaans kopen bij het busstation.

Nationale parken in Spanje

Spanje kent veertien nationale parken, waaronder: Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Catalonie) en Nationaal park Timanfaya (Canarische Eilanden). Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is een nationaal park in de provincie Lerida in Spanje. Het park ligt in de Pyreneeen en kenmerkt zich vooral door de vele bergmeertjes en bergriviertjes. Nationaal park Timanfaya is een natuurgebied in Lanzarote, het gebied bestaat uit een uniek vulkanisch, "maan" landschap. Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers.

Werelderfgoederen in Spanje

Spanje heeft achtendertig, vooral culturele, werelderfgoederen. Een van de meest in het oog springende daarvan is de Alhambra, een Middeleeuws paleis en fort van de Moorse heerser van het toenmalige Koninkrijk Granada. Het gebouw is beroemd door de fijn uitgevoerde Islamitische Kunst. De Alhambra omvat verschillende torens, prachige binnenplaatsen en de weelderige "Patio de los Arrayanes". Ook het centrum van Salamanca behoort tot de erfgoederen. De Plaza Mayor vormt het kloppende hart van de stad waar jonge en oude Spanjaarden graag vertoeven. . De werken van Antoni Gaudi, waaronder park Güell en de Sagrada familia mogen ook gerekend worden tot culturele hoogstandjes. Park Güell ligt net buiten het centrum van Barcelona op een heuvel. . Het park Güell, nu een wandelpark van de stad Barcelona, is ook een van de onvoltooide projecten van Gaudi. Het absolute meesterwerk van Gaudi is de nog onvoltooide kerk La Sagrada Familia (kerk van de Heilige Familie). Geld wordt tegenwoordig onder andere ingezameld door toeristische rondleidingen en het verkopen van allerlei souvenirs.

Kortom, Spanje is een fantastisch vakantieland waar iedereen een keer geweest moet zijn, dus... hasta la vista en España of tot ziens in Spanje!Costa Brava (245 Aanbiedingen)
Tossa Park
*****

Spanje - Costa Brava - Tossa de Mar
Tossa Park is een comfortabel appartementencomplex in een van de leukste plaatsen aan deCosta Brava. Vanuit hier heeft u de mogelijkheid om leuke uitstapjes te maken. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hotel Luna Park
***

Spanje - Costa Brava - Tossa de Mar
Ontdek de charme van Malgrat de Mar vanuit dit aangename vakantiehotel dat smaakvol in Mexicaanse stijl is opgezet. Luna Park bestaat uit 2 delen: Luna Park en Luna Club....
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Acapulco Hotel
***

Spanje - Costa Brava - Tossa de Mar
Acapulco, is zeer centraal gelegen, op loopafstand van het levendige centrum en het strand. Een aanrader voor een lekkere vakantie in een bruisende omgeving. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa Dorada (94 Aanbiedingen)
Les Dalies
***

Spanje - Costa Dorada - Cambrils
Appartement o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Blaumar
Spanje - Costa Dorada - Cambrils
Hotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hotel Las Vegas
***

Spanje - Costa Dorada - Cambrils
Het sfeervolle en kindvriendelijke hotel ligt op loopafstand van het strand en de welbekende palmenpromenade. Het nieuwe toeristische centrum met winkeltjes, bars, restau...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa Blanca (101 Aanbiedingen)
Palm Beach
****

Spanje - Costa Blanca - Benidorm
Uitstekend hotel in Rincon de Loix met een goede prijs-/kwaliteitverhouding en veel faciliteiten. Hotel Palm Beach is zonder meer een aanrader voor een verzorgde vakantie...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Sol y Mar
****

Spanje - Costa Blanca - Benidorm
Sol y Mar is een moderne designhotel beschikt over een nieuw spacentrum waar u heerlijk tot rust kunt komen. Hotel o.b.v. Volgens pro...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Florida
Spanje - Costa Blanca - Benidorm
Appartement o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Mallorca (406 Aanbiedingen)
Castell Royal
Spanje - Mallorca - Porto Cristo Novo
Hotel Castell Royal ligt aan de kust van Canyamel, naast een zandstrand. Het beschikt over een buitenzwembad, een buffetrestaurant en een loungebar met een televisie. Hot...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Venecia
Spanje - Mallorca - Porto Cristo Novo
Hotel Venecia Hotel Venecia ligt op loopafstand van het strand van Peguera. Het heeft een elegant interieur en een bar en buffetrestaurant. U kunt Genieten van de zon ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Mediodia
***

Spanje - Mallorca - Porto Cristo Novo
Verzorgd hotel en prima geschikt voor iedereen die van het nachtleven van El Arenal wil genieten. Hotel o.b.v. Halfpension ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa del Sol (161 Aanbiedingen)
San Cristobal
Spanje - Costa del Sol - Torremolinos
Hotel o.b.v. Volgens programma
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Bajondillo Appartementen
***

Spanje - Costa del Sol - Torremolinos
Bajondillo is een goed verzorgd aparthotel met een mooie tuin die direct grenst aan het brede Playazo strand. Er zijn veel leuke voorzieningen, ook voor kids. Een ruim op...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Pyr Fuengirola
***

Spanje - Costa del Sol - Torremolinos
Alleen door de boulevard gescheiden van het strand. Naar het centrum met talrijke winkel- en uitgaansmogelijkheden is het ca. 300 m lopen. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Ibiza (116 Aanbiedingen)
Arenal Hotel
***

Spanje - Ibiza - Ibiza-stad
Als u van zon, zee en strand houdt is dit prima hotel met het strand voor de deur het juiste adres om te verblijven! Hotel o.b.v. Log...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Victoria
Spanje - Ibiza - Ibiza-stad
Hotel Victoria Ibiza ligt op slechts 50 meter van het strand van Talamanca en biedt uitzicht op zee. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, kamers met balkon en grati...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Els Pins
***

Spanje - Ibiza - Ibiza-stad
Hotel Club Els Pins is gesitueerd in een natuurrijke omgeving in de bay van San Antonio. Omgeven door tropische planten, palmbomen en de mooie zee heeft Club Els Pins een...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Menorca (30 Aanbiedingen)
Son Bou Gardens
Spanje - Menorca - Ciutadella
Iets hoger gelegen boven het lange, fijne zandstrand van Son Bou (op ca. 900 meter afstand). Naar het centrum met talrijke winkelmogelijkheden, bars en restaurants is het...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Club Andria
***

Spanje - Menorca - Ciutadella
Club Andria ligt aan een rustig strand baai Cala Blanca ligt op ongeveer 300 m en de Zentum Cala Blanca op ongeveer 800 meter. De stad Ciutadella ligt op ongeveer 3,5 km ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Appartementen Sa Caleta
**

Spanje - Menorca - Ciutadella
Bij Appartementen Sa Caleta vindt u alles voor een comfortabele vakantie! Appartement o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa Almeria (9 Aanbiedingen)
Zimbali Playa
****

Spanje - Costa Almeria - El Toyo
In dit gezellige hotel direct aan het strand kunt u heerlijk ontspannen aan het zwembad of in het Spacenter. Hotel o.b.v. Halfpension...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Estrella de Mar Appartementen
**

Spanje - Costa Almeria - El Toyo
Estrella de Mar is een kleinschalig appartementencomplex dat bekend staat om de goede sfeer. Vele gasten keren hier dan ook jaarlijks terug! Zeer gunstig gelegen op ca. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Arena Center Appartementen
****

Spanje - Costa Almeria - El Toyo
Ruim opgezet complex voor een heerlijke vakantie voor jong en oud. Appartement o.b.v. Logies ontbijt
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa de Huelva (1 Aanbieding)
Playamarina
Spanje - Costa de Huelva - Isla Canela
Hotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Formentera (7 Aanbiedingen)
Levante
Spanje - Formentera - Playa Mitjorn
Levante is een sfeervol hotel in Es Pujols, dicht bij leuke bezienswaardigheden en het strand. Hotel o.b.v. Logies ontbijt
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Es Pujols Appartementen
**

Spanje - Formentera - Playa Mitjorn
Es Pujols is gelegen tussen de pijnbomen, in het levendige centrum van Es Pujols. Strand op ca. 300 m. In de directe omgeving zijn diverse winkel- en uitgaansgelegenheden...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Castavi
Spanje - Formentera - Playa Mitjorn
Hotel Castavi Dit hotel ligt op slechts 5 minuten lopen van het strand van Es Pujols. Het beschikt over een buitenzwembad en een solarium en biedt moderne appartementen e...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa de la Luz (20 Aanbiedingen)
Las Dunas
Spanje - Costa de la Luz - Chipiona
Aparthotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Brasilia
Spanje - Costa de la Luz - Chipiona
Hotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Sol Sancti Petri
Spanje - Costa de la Luz - Chipiona
Appartement o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Rondreizen Spanje (36 Aanbiedingen)
Fly Drive Barcelona en Omgeving
***

Spanje - Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje
8 dagen
Deze 8-daagse Fly Drive brengt u langs een aantal bijzondere steden rond Barcelona. Zo bezoekt u naast Barcelona ook Zaragoza, Valencia en Tarragona. Al deze steden kenne...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Klassiek Andalusie
***

Spanje - Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje
8 dagen
8-daagse Fly Drive. Ontdek het prachtige Andalusie in uw eigen tempo met onze 8-daagse autorondreis. Tijdens deze unieke rondreis zult u kennis maken met schitterende cul...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Fly Drive Rondreis Slapende Vulkanen
***

Spanje - Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje
8 dagen
Het eiland La Palma wordt liefkozend La Isla Bonita genoemd. Om op een indringende manier kennis te maken met Het Mooie Eiland, hebben we deze boeiende autorondreis voor ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


City Trip (16 Aanbiedingen)
Patio de la Alameda
***

Spanje - City Trip - Madrid
Patio de la Alameda is een netjes ingericht hotel, gelegen aan een vrij drukke weg, nabij de rivier Guadalquivir. Het hotel is gesitueerd in een oranje gebouw en geopend ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Acta Mimic
***

Spanje - City Trip - Madrid
Modern, verzorgd, met kleurrijke accenten ingericht hotel. Er zijn diverse faciliteiten, waaronder een bar, restaurant, dakterras en tuin. Vanaf het dakterras heeft men f...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Barcelo Valencia
****

Spanje - City Trip - Madrid
Naast het complex Ciutat de les Arts i les Ciencies (Stad van Kunst en Wetenschap) biedt het stijlvolle Barcelo Valencia een fitnesscentrum en een spa. De moderne kamers ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


ANDALUSIE (14 Aanbiedingen)
Los Angeles
Spanje - ANDALUSIE - ALGAR
Een goed hotel Los Angeles in Granada Spanje met vele faciliteiten, gelegen aan de rand van het oude centrum bij de woonwijk La Alhambra. In het centrum, op loopafstand v...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Carmen
****

Spanje - ANDALUSIE - ALGAR
Prima hotel met een perfecte ligging in het centrum, aan een van de mooie winkelboulevards van Granada. Het beschikt over een mooi dakterras met zwembad. Geniet van het u...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Santa Maria
Spanje - ANDALUSIE - ALGAR
Populair hotel in het centrum van de stad, tegenover de haven in de historische oude binnenstad van El Puerto de Santa Maria. Het strand ligt op ca. 15 minuten loopafstan...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Barcelona (119 Aanbiedingen)
Oasis
***

Spanje - Barcelona - Barcelona
Een van de meest populaire hotels in ons programma. Dit vriendelijke familiehotel met comfortabele kamers die recent gerenoveerd zijn heeft een centrale ligging in de wij...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Barcelona House
Spanje - Barcelona - Barcelona
Hotel Barcelona House kent een fantastische ligging. Centraal in de Gotische wijk en op slechts enkele minuten lopen van de Ramblas en de gezellige terassen in de jachtha...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Amrey Sant Pau
Spanje - Barcelona - Barcelona
Amrey Sant Pau is een comfortabel hotel met 3-sterren faciliteiten voor een 2-sterrenprijs. Hotel o.b.v. Volgens programma ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Baskenland (7 Aanbiedingen)
Casual Bilbao Gurea
**

Spanje - Baskenland - Bilbao
Buenos dias! Logeren midden in het oude centrum van Bilbao voor een scherpe prijsDat kan in het knusse, kleinschalige budget hotel: Casual Bilbao Gureau. Ondanks de rusti...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Silken Amara Plaza
****

Spanje - Baskenland - Bilbao
Stijlvol en modern hotel, aan het plein Plaza Pio XII en de rivier de Urumea. Het oude centrum ligt op loopafstand en in de omgeving bevinden zich diverse bars en restaur...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Petit Palace Arana
***

Spanje - Baskenland - Bilbao
Het karakteristieke gebouw van het hotel Petit Palace Arena in Bilbao Spanje, die een typisch Baskische architectonische stijl heeft, heeft 64 kamers met balkon en contra...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


CANTABRIA (4 Aanbiedingen)
El Muelle
Spanje - CANTABRIA - NOJA
AlgemeenStijlvol hotel met een fijne ligging nabij het strand. BijzonderhedenHuisdieren zijn niet toegestaan. Gratis kinderbed. Maaltijden in buffetv...

  Estrella Del Norte
  Spanje - CANTABRIA - NOJA
  AlgemeenPrima hotel in het rustige plaatsje Isla, een goede uitvalsbasis om Cantabrie en Baskenland te ontdekken. BijzonderhedenMaaltijden in buffetv...

   Los Arces De Isla
   Spanje - CANTABRIA - NOJA
   AlgemeenRecentelijk gerenoveerde appartementen nabij de mooie stranden van Isla. BijzonderhedenBij boeking opgeven, ter plaatse te voldoen: Kinderbed...


    CATALONIE (3 Aanbiedingen)
    Muntanya en Spa
    Spanje - CATALONIE - MONTBLANC
    Dit hotel biedt je een ideale combinatie van actie en ontspanning. Uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en sportliefhebbers! ...
    • Retourvluchten volgens programma
    • Luchthavenbelasting
    • Aantal overnachtingen naar keuze
    • Verzorging naar aanleiding van programma

    Sant Miquel
    Spanje - CATALONIE - MONTBLANC
    AlgemeenCamping Sant Miquel is een rustige familiecamping in de badplaats Colera. De camping is met name geschikt voor families met kleine kinderen. V...

     Sun Dore
     Spanje - CATALONIE - MONTBLANC
     AlgemeenNieuw kleinschalig complex in een rustige wijk, net buiten het centrum en dicht bij het strand. Faciliteiten-receptie -kleine supermarkt ...


      COSTA DE ALMERIA (1 Aanbieding)
      Costa de almeria
      ****

      Spanje - COSTA DE ALMERIA - ROQUETAS DE MAR
      Het hotel biedt 224 wooneenheden. In het hotel worden de gasten verwelkomd in de ontvangsthal met een 24 uur per dag geopende receptie en 24 uur per dag uitcheckservice....
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma


      COSTA DEL AZAHAR (6 Aanbiedingen)
      Al Andalus
      Spanje - COSTA DEL AZAHAR - ALCOCEBER
      Mooie appartementen Al Andalus in Alcoceber Spanje, heeft een verzorgde tuin en prachtig openluchtzwembad. Slechts 150 tot 500 m van het strand! ...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Gran Peniscola Wellness Spa
      Spanje - COSTA DEL AZAHAR - ALCOCEBER
      Hotel o.b.v. Volgens programma
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Residencia Nerea
      Spanje - COSTA DEL AZAHAR - ALCOCEBER
      Appartement o.b.v. Volgens programma
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma


      MADRID (92 Aanbiedingen)
      Petit Palace Tres Cruces
      Spanje - MADRID - MADRID
      Hotel Petit Palace Tres Cruces is een modern hotel met de belangrijkste bezienswaardigheden op loopafstand. Hotel o.b.v. Logies ontbi...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Gran Atlanta
      Spanje - MADRID - MADRID
      Prima hotel met een goede prijs/kwaliteitverhouding op loopafstand van voetbalstadion Bernabeu (Real Madrid). Hotel o.b.v. Logies ...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Acta Madfor
      Spanje - MADRID - MADRID
      Recent gerenoveerd hotel met perfecte ligging nabij het Koninklijk Paleis en de bruisende Gran Via! Hotel o.b.v. Volgens programma ...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma


      SEVILLA (16 Aanbiedingen)
      San Gil
      Spanje - SEVILLA - SEVILLA
      Comfortabel hotel San Gil in Sevilla Spanje is bij de 12e-eeuwse stadswallen. Verzorgde kamers rond een binnentuin. Dakterras met zwembad. Het hotel ligt op ca. 2207 km v...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Petit Palace Santa Cruz
      Spanje - SEVILLA - SEVILLA
      Petit Palace Santa Cruz is een design hotel met een chique uitstraling. Hotel o.b.v. Volgens programma
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Monte Triana
      Spanje - SEVILLA - SEVILLA
      Hotel Monte Triana is een heerlijk hotel met een uitstekende service en zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Hotel o.b.v. Logies on...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma


      PYRENEEEN (2 Aanbiedingen)
      Abba Formigal
      Spanje - PYRENEEEN - CERLER
      Faciliteiten Faciliteiten -receptie -lounge -lift -parkeerplaats (gratis) -garage (gratis) Hotel o.b.v. Logies ontbijt ...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Hg Cerler
      Spanje - PYRENEEEN - CERLER
      Faciliteiten -receptie -centrale wifi (gratis) -tuin -lift -parkeerplaats (gratis) Hotel o.b.v. Logies ontbijt ...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma


      VALENCIA (22 Aanbiedingen)
      Petit Palace Germanias hotels
      Spanje - VALENCIA - VALENCIA
      Hotel o.b.v. Volgens programma
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Medium Valencia hotels
      Spanje - VALENCIA - VALENCIA
      Hotel o.b.v. Volgens programma
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Silken Puerta Valencia hotels
      Spanje - VALENCIA - VALENCIA
      Hotel o.b.v. Volgens programma
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma
      © Copyright 2008-2023  aanbiedingreizen.nl
      v2.0190521