Spanje

Spanje

Spanje is een fascinerend land met een prachtig landschap, een rijke traditie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een reis naar Spanje is een feest: u kunt genieten van een uitstekend klimaat, goede keuken en delen in de tradities en levensvreugde van de Spanjaarden.Het Spaanse koninkrijk vormt samen met Portugal het Iberisch schiereiland. Bij Spanje behoren ook de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee. Spanje is ruim twaalf keer zo groot als Nederland. De totale oppervlakte van Spanje inclusief de eilanden is 505.782 km2.

Spanje is erg gevarieerd in klimaat en natuur. Het noorden is vochtig en groen, het binnenland uitgestrekt en vlak, de Middellandse zeekusten zonnig en vruchtbaar en het zuiden warm en droog. Ook de verschillen in cultuur tussen de bewoners van de diverse gebieden zijn groot. U raakt dan ook nooit uitgekeken op dit land!Algemene informatie over Spanje

Spanje is een fascinerend land met een prachtig landschap, een rijke traditie en indrukwekkende bezienswaardigheden. Een reis naar Spanje is een feest: u kunt genieten van een uitstekend klimaat, goede keuken en delen in de tradities en levensvreugde van de Spanjaarden.

Het Spaanse koninkrijk vormt samen met Portugal het Iberisch schiereiland. Bij Spanje behoren ook de Canarische Eilanden in de Atlantische Oceaan en de Balearen in de Middellandse Zee. Spanje is ruim twaalf keer zo groot als Nederland. De totale oppervlakte van Spanje inclusief de eilanden is 505.782 km2.

Spanje is erg gevarieerd in klimaat en natuur. Het noorden is vochtig en groen, het binnenland uitgestrekt en vlak, de Middellandse zeekusten zonnig en vruchtbaar en het zuiden warm en droog. Ook de verschillen in cultuur tussen de bewoners van de diverse gebieden zijn groot. U raakt dan ook nooit uitgekeken op dit land! Spanje is een vakantieland voor iedereen. Van zonaanbidder tot rugzaktoerist, van cultuursnuiver tot sportliefhebber. De mooie stranden, gezellige uitgaansgelegenheden en sfeervolle terrasjes zorgen voor een ideale strandvakantie. De vele bezienswaardigheden, de goede infrastructuur en de mooie natuurgebieden maken van Spanje een ideaal land om rond te reizen.

Bevolking, Cultuur & Religie van Spanje

Bevolking

De Spaanse bevolking heeft sinds het einde van de Reconquista (± 1500) een vrij heterogene achtergrond. Door volksverhuizingen en het samensmelten van verschillende bevolkingsgroepen is sinds de prehistorie het mediterrane type ontstaan. Het merendeel van de Spaanse bevolking is mediterraans. De vroege voorouders van deze mensen zijn onder andere Iberiers, Feniciers, Romeinen, Sueven, Alanen, Visigoten, Berbers, Kelten, Liguriers en Vandalen. Uitzonderingen vormen de bewoners van de Baskische provincies en het oostelijk deel van Asturie, waar een alpine type het meeste voorkomt. Op dit moment onderscheidt men de volgende bevolkingsgroepen: Castilianen (72,3 procent), Catalanen (18 procent), Galiciers (zes procent), Basken (1,5 procent), zigeuners, in de volksmond "gitanos" genoemd (1,3 procent). Aantal inwoners van Spanje is 40.350.000

Taal

In Spanje wordt het meest Spaans, Catalaans, Galicisch en Baskisch gesproken.

Cultuur

Open staan en respect tonen voor de bevolking van onze vakantielanden dragen bij aan unieke ervaringen en aan het behoud van de authentieke culturen en tradities van elk land. Pas waar nodig je kleding aan en fotografeer alleen mensen die dat op prijs stellen. Het uitzonderlijke natuurschoon en bevoorrechte geografische en strategische ligging ten opzichte van de rest van Europa en Afrika hebben Spanje het ontmoetingspunt voor zowel de Oosterse als de Westerse wereld gemaakt. Vele volkeren, rassen en beschavingen vonden hier hun woonplaats en lieten een ware mengelmoes van culturen achter. Al deze nalatenschappen zijn gecombineerd en aangepast aan het moderne en actieve land van tegenwoordig.

Religie

Ongeveer 94% van de Spaanse bevolking is rooms-katholiek. Vanaf het jaar 394, toen Spanje nog tot het Romeinse rijk behoorde, is het rooms katholicisme de staatsgodsdienst geweest. Het was keizer Theodosius die hiervoor zorgde. In 711 werd Spanje veroverd door de Moren en was de islam de belangrijkste godsdienst. Pas begin zeventiende eeuw heroverde de katholieke kerk haar machtige positie en ontstond een nauwe samenwerking tussen kerk en staat. In 1931, ten tijde van de Tweede Republiek, kwam aan deze ongewenste situatie een einde. Die kerk had zich door de eeuwen heen niet erg geliefd gemaakt en dit leidde in de Spaanse burgeroorlog tot de dood van circa 6000 geestelijken. Het was dan ook niet vreemd dat de kerk hechte banden met het Franco-regime aanging. Franco riep in 1939 het rooms-katolicisme uit tot staatsgodsdienst. Zo werd het kerkelijke leven door de hele samenleving geweven. Zeer opmerkelijk was dat de kerk alleen maar bisschoppen mocht benoemen op voordracht van Franco. Door deze nauwe samenwerking met de dictator werd de kerk onder de bevolking opnieuw zeer impopulair. Hoewel het Tweede Vaticaans Concilie de scheiding van kerk en staat eiste, weigerde Franco hier gehoor aan te geven. Pas na Franco"s dood werd in de grondwet van 1978 weer de scheiding van kerk en staat opgenomen en de vrijheid van godsdienst gegarandeerd. Dit alles op initiatief van de pas aangetreden koning Juan Carlos.

Indeling naar religie: Rooms Katholiek 94% Overig 6%

Kerkdiensten:

Op Tenerife worden de kerkdiensten in het Spaans, Engels en Duits gehouden. Dit vindt op zaterdag en zondag plaats in de kerken in Pueblo Canario en Los Cristianos. De aanvangstijden staan aangegeven op de kerkdeur. Bij de reisleiding is informatie te verkrijgen over de speciale diensten en tijden.

Eten & drinken in Spanje:

Spanje kent vier grote culinaire gebieden. In de strook langs de noordkust overheersen gerechten met vis, schaal- en schelpdieren en bonenschotels. Met name de Galicische keuken is beroemd om haar visschotels. De Catalaanse keuken kent smakelijke gerechten zoals vlees bereidt in vruchtensaus. In het Castilaanse binnenland is men verzot op vlees, gegrild of geroosterd in houtovens. Andalusie is de plek voor salades, vis en fruit.

Praktische informatie over Spanje

Tijdsverschil

Er is geen tijdsverschil tussen Spanje en Nederland. Een uitzondering is de Canarische eilanden. Daar is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Geldzaken

In Spanje gebruikt men net als in Nederland de euro. Bepaalde oude pesetas, zowel muntstukken als bankbiljetten, kunt u nog inleveren bij de Banco de España. Neem uw paspoort mee wanneer u gaat wisselen.

Reisdocumenten en Visa

Alle inwoners van de EU-landen, waaronder Nederland en Belgie hebben alleen een geldig paspoort of legitimatiebewijs nodig om Spanje binnen te komen. Neem voor de meest actuele gegevens contact op met de ambassade of het consulaat. We raden u aan uw paspoort niet bij u dragen, maar om een kluisje in uw accommodatie te huren.

Telefoon, Internet & Post

Telefoon: Vanuit een telefooncel (Telefono Publico) kunt u zelf rechtstreeks bellen. Naar Nederland draait u 0031, dan het netnummer zonder 0 en dan het abonneenummer. Dit is de voordeligste manier van bellen. Na 22:00 uur en in het weekend is telefoneren goedkoper. Bij de winkels met het "Telefonica" vignet en bij het postkantoor zijn telefoonkaarten te koop. Wilt u collect call bellen, dan draait u 900 9900 31 en u krijgt iemand aan de telefoon waaraan u het gewenste nummer kunt doorgeven.

Cafes met internet zijn veelvuldig aanwezig en goedkoop.

Postzegels voor op uw ansichtkaarten zijn te koop bij het postkantoor of bij de receptie van uw accommodatie. De reguliere brievenbussen zijn geel met een witte posthoorn.

Fotografie, film & video

In principe mag er overal gefotografeerd worden in Spanje. Het is echter wel gebruikelijk om bij fotografie van de binnenkant van bijvoorbeeld een kathedraal, een kleine donatie te doen. Overal zijn er winkels waar u films kunt kopen. Ontwikkelen is stukken voordeliger dan in Nederland. Een 1-uur service is gebruikelijk.

Douanezaken

Vanuit een EG-land mag u als bagage naar Nederland meenemen zoveel als aannemelijk is voor "persoonlijk gebruik". U moet kunnen aantonen dat deze goederen voor uzelf zijn en niet voor handelsdoeleinden. Let op! Goederen die u in een taxfree winkel aanschaft, worden beschouwd als goederen uit een niet EG-land. Neemt u vanuit een niet EG-land (of taxfree) goederen mee als bagage dan gelden beperkte hoeveelheden die u belastingvrij mag meenemen. Controle van niet handbagage vindt plaats op de luchthaven van de eindbestemming.

Criminaliteit

Straatroverij komt helaas steeds vaker voor. Schoudertassen zijn hierbij favoriet. Ook polstasjes, vooral als deze zichtbaar in auto"s liggen dan wel op bijvoorbeeld een cafetafel, zijn riskant. Aan te raden is kostbaarheden zo veel mogelijk thuis te laten en betaalmiddelen enigszins te verspreiden over kleding en bagage. Zorg ervoor dat u de telefoonnummers bij de hand heeft voor het blokkeren van uw creditcard, bankpassen en mobiele telefoon. Het is mogelijk om telefonisch aangifte te doen. U belt dan naar de politie in Madrid en vraagt om een Nederlandse tolk. Deze persoon regelt voor u de aangifte en binnen 48 uur moet u uw aangifterapport, aan de hand van een referentienummer en uw paspoort ophalen bij de Policia Nacional. Het telefoonnummer voor telefonische aangifte is (0034) 902 102 112. Raadpleeg uw reisleiding wanneer dit niet mocht lukken.

Uw gezondheid en medische hulp

Wanneer u op vakantie gaat naar Spanje is het goed om te weten dat de medische zorg in heel Spanje over het algemeen goed en vergelijkbaar is met Nederland. Men kan niet alleen terecht bij openbare ziekenhuizen, maar ook bij prive-klinieken (clinicas) waar het niveau van de zorg wel kan varieren.

Vaccinaties:

Voor een vakantie naar Spanje heeft u geen vaccinaties nodig.
Voor voorlichting, preventie en vaccinatie op maat, kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts of plaatselijke GG&GD voor de juiste actuele informatie.

Drinkwater

Het leidingwater in Spanje is niet geschikt voor consumptie. U kunt het water voor consumptie koken, maar beter (en lekkerder) is het om flessen mineraalwater te kopen.

Vervoer

Er is een goed netwerk van busdiensten in Spanje, omdat niet alle plaatsen via het spoor te bereiken zijn. De meeste busmaatschappijen staan met hun lijnen en dienstregelingen op internet. Er is in Spanje geen landelijke busmaatschappij. Per streek of regio wordt het busvervoer geregeld door regionale busmaatschappijen. Autocares Julia is hier een van de grootste van. Deze maatschappij treedt in Spanje ook op als agent voor Eurolines. Kaartjes kunt u doorgaans kopen bij het busstation.

Nationale parken in Spanje

Spanje kent veertien nationale parken, waaronder: Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Catalonie) en Nationaal park Timanfaya (Canarische Eilanden). Nationaal park Aigüestortes i Estany de Sant Maurici is een nationaal park in de provincie Lerida in Spanje. Het park ligt in de Pyreneeen en kenmerkt zich vooral door de vele bergmeertjes en bergriviertjes. Nationaal park Timanfaya is een natuurgebied in Lanzarote, het gebied bestaat uit een uniek vulkanisch, "maan" landschap. Nationale parken zijn unieke trekpleisters. Door een bezoek beschermt u zelf de kwaliteit en het unieke karakter van deze beschermde natuurgebieden. De parken hebben hun bestaan namelijk grotendeels te danken aan de inkomsten van bezoekers.

Werelderfgoederen in Spanje

Spanje heeft achtendertig, vooral culturele, werelderfgoederen. Een van de meest in het oog springende daarvan is de Alhambra, een Middeleeuws paleis en fort van de Moorse heerser van het toenmalige Koninkrijk Granada. Het gebouw is beroemd door de fijn uitgevoerde Islamitische Kunst. De Alhambra omvat verschillende torens, prachige binnenplaatsen en de weelderige "Patio de los Arrayanes". Ook het centrum van Salamanca behoort tot de erfgoederen. De Plaza Mayor vormt het kloppende hart van de stad waar jonge en oude Spanjaarden graag vertoeven. . De werken van Antoni Gaudi, waaronder park Güell en de Sagrada familia mogen ook gerekend worden tot culturele hoogstandjes. Park Güell ligt net buiten het centrum van Barcelona op een heuvel. . Het park Güell, nu een wandelpark van de stad Barcelona, is ook een van de onvoltooide projecten van Gaudi. Het absolute meesterwerk van Gaudi is de nog onvoltooide kerk La Sagrada Familia (kerk van de Heilige Familie). Geld wordt tegenwoordig onder andere ingezameld door toeristische rondleidingen en het verkopen van allerlei souvenirs.

Kortom, Spanje is een fantastisch vakantieland waar iedereen een keer geweest moet zijn, dus... hasta la vista en España of tot ziens in Spanje!Costa Brava (245 Aanbiedingen)
Blaucel Hotel
****

Spanje - Costa Brava - Tossa de Mar
Blaucel is een vier sterren hotel dat bekend staat om de uitstekende service en goede keuken. Hotel o.b.v. Halfpension
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Aquamarina Hotel
***

Spanje - Costa Brava - Tossa de Mar
Aquamarina is een ruim opgezet complex, dat zeer geliefd is op de Nederlandse markt. Er zijn voldoende faciliteiten, voor jong en oud, die uw vakantie onvergetelijk zulle...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Gran Garbi Hotel
***

Spanje - Costa Brava - Tossa de Mar
Gran Garbi is een comfortabel en modern complex in een rustig gedeelte van Lloret. Gran Garbi is gelegen op een heuvel omringd door vele winkeltjes. Het complex is geschi...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa Dorada (94 Aanbiedingen)
Arquus V Appartement
***

Spanje - Costa Dorada - Cambrils
Arquus bestaat uit vijf gebouwen en wij bieden aan: Arquus I,II,III en IV. De appartementen zijn eenvoudig ingericht en hebben een goede ligging bij het centrum en de uit...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

H10 Salauris Palace
****

Spanje - Costa Dorada - Cambrils
Dit elegante hotel draagt het begrip kwaliteit hoog in het vaandel en is een uitstekende keuze voor een zeer verzorgde, comfortabele vakantie. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

H10 Vintage
****

Spanje - Costa Dorada - Cambrils
Dit verzorgde hotel ligt zeer centraal en heeft een gezellige sfeer. De goede service en faciliteiten zorgen voor een ontspannen vakantie. Het 4-sterren hotel H10 Europa...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa Blanca (101 Aanbiedingen)
Torre Levante Appartement
***

Spanje - Costa Blanca - Benidorm
Torre Levante telt 33 etages en steekt hoog boven alle andere gebouwen uit, met een prachtig uitzicht over zee. Dit complex is zeer geliefd bij Nederlanders. Appartement ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Avenida Appartementen en Hotel
***

Spanje - Costa Blanca - Benidorm
Avenida, dat bestaat uit een hotel en een appartementencomplex, is zonder meer een begrip onder Nederlandse vakantiegangers. Beide gebouwen liggen tegenover elkaar in het...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Fiesta Park
***

Spanje - Costa Blanca - Benidorm
Hotel Fiesta Park is een 3-sterren hotel, heerlijk centraal gelegen in Benidorm met zowel het Levante-strand als het centrum op loopafstand! Hotel Fiesta Park beschikt ov...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Mallorca (406 Aanbiedingen)
Sun Beach Appartement
***

Spanje - Mallorca - Porto Cristo Novo
Populaire appartementen die gunstig gelegen zijn in Cala d'Or en verdeeld over een viertal gebouwtjes liggen. Ieder gebouw heeft zijn eigen faciliteiten. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Punta del Mar Appartement
***

Spanje - Mallorca - Porto Cristo Novo
Hotel en appartementen Punta del Mar is een zeer geliefd complex met vele faciliteiten en een prachtige ligging direct aan zee. Appar...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Tamarix Hotel
***

Spanje - Mallorca - Porto Cristo Novo
Tamarix is een gezellig drie sterren hotel met een familiaire sfeer en goede service. Rustig en op loopafstand gelegen van het strand. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa del Sol (161 Aanbiedingen)
Cortijo Blanco Hotel
***

Spanje - Costa del Sol - Torremolinos
Cortijo Blanco is een zeer geliefd hotel bij veel Nederlanders, gebouwd in Andalusische stijl. Een aanrader voor families door de vele faciliteiten! Hotel o.b.v. Halfpens...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Pyr Marbella Appartement
***

Spanje - Costa del Sol - Torremolinos
PYR Marbella heeft ruime en comfortable appartementen op een steenworp afstand van de jachthaven Puerto Banus. Appartement o.b.v. Log...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Perla Marina Appartement
****

Spanje - Costa del Sol - Torremolinos
Perla Marina is een modern en gezellig familiehotel met ernaast gelegen appartementen en een goede ligging direct aan het grofzand/kiezelstrand. Het hotel is onlangs gehe...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Ibiza (116 Aanbiedingen)
Barcelo Pueblo Ibiza Hotel
****

Spanje - Ibiza - Ibiza-stad
Hotel Barcelo Pueblo Ibiza is een waar vakantieparadijs. Dit hotel is een prima keuze als u voor een aantrekkelijke prijs op basis van all inclusive wilt verblijven. ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Cenit Appartementen en Hotel
**

Spanje - Ibiza - Ibiza-stad
Dit gay-gerichte appartementencomplex is gelegen op een heuvel en biedt een schitterend uitzicht over zee en Formentera! Gelegen op een heuvel boven het oude stadsgedeel...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Osiris Ibiza
**

Spanje - Ibiza - Ibiza-stad
Leuk hotel waar veel gasten elk jaar weer hun vakantie doorbrengen, vlakbij het bruisende centrum van San Antonio. Hotel o.b.v. Halfp...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Menorca (30 Aanbiedingen)
Sol Parc Hotel
****

Spanje - Menorca - Ciutadella
Lekker genieten zonder dat u uw portmonnee hoeft te gebruiken, dat is het principe van All-Inclusive! U verblijf op basis van All-Inclusive: Dagelijks staat er een zeer ...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Lago Park Appartementen
**

Spanje - Menorca - Ciutadella
Lago Park is een gezellig aparthotel aan de jachthaven van Cala n Bosch. Het complex bestaat uit 2 delen en beschikt over een lobby met receptie, restaurant en wasserette...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Appartementen Sa Caleta
**

Spanje - Menorca - Ciutadella
Bij Appartementen Sa Caleta vindt u alles voor een comfortabele vakantie! Appartement o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa Almeria (9 Aanbiedingen)
Neptuno Aparthotel
****

Spanje - Costa Almeria - El Toyo
Deze 4-sterren accommodatie met een centrale ligging is van alle gemakken voorzien om uw vakantie zo aangenaam mogelijk te maken. Het biedt voldoende sportactiviteiten en...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Hesperia Sabinal Hotel
****

Spanje - Costa Almeria - El Toyo
Als u op zoek bent naar een sfeervol hotel met een ideale ligging, dan bent u hier aan het goede adres. Hesperia Sabinal is bekend vanwege haar goede keuken en uitgebreid...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Mediterraneo Park
****

Spanje - Costa Almeria - El Toyo
Verzorgd hotel met een groot landschapszwembad en voor ieder wat wils. Hotel o.b.v. Volpension
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Costa de Huelva (1 Aanbieding)
Playamarina
Spanje - Costa de Huelva - Isla Canela
Hotel o.b.v. Logies
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma


Formentera (7 Aanbiedingen)
Es Pujols Appartementen
**

Spanje - Formentera - Playa Mitjorn
Es Pujols is gelegen tussen de pijnbomen, in het levendige centrum van Es Pujols. Strand op ca. 300 m. In de directe omgeving zijn diverse winkel- en uitgaansgelegenheden...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Mariano Barber
Spanje - Formentera - Playa Mitjorn
Hotel Mariano Barber Haar kleine, individuele resort heeft vier aangrenzende units, wat een familiale sfeer voor jong en oud. Hote...
 • Retourvluchten volgens programma
 • Luchthavenbelasting
 • Aantal overnachtingen naar keuze
 • Verzorging naar aanleiding van programma

Bellavista
***

Spanje - Formentera - Playa Mitjorn
plaats , Ligt direct aan de prachtige lagune Estany Pudent bij het kleine promenade. De lange zandstranden liggen op ongeveer 2,7 km afstand. Winkels, s...


  Costa de la Luz (20 Aanbiedingen)
  Brasilia Hotel
  ***

  Spanje - Costa de la Luz - Chipiona
  Een lekker rustig hotel dat geroemd wordt om het goede eten en de ideale ligging met het strand, mooie wandelboulevard en het centrum van Chipiona vlakbij. Oog voor deta...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Conil Park Hotel
  ****

  Spanje - Costa de la Luz - Chipiona
  Hier kunt u van een echte Spaanse vakantie genieten, in een rustige omgeving in een hotel dat bijna direct aan zee ligt en van alle gemakken is voorzien! Hotel Conil Par...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Sol Sancti Petri Appartementen
  ***

  Spanje - Costa de la Luz - Chipiona
  De Costa de la Luz is een deel van Spanje dat nog redelijk onbekend is dus waar u de echte Andalusische sfeer kunt proeven; dorpen en steden met prachtige witte huisjes, ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  Rondreizen Spanje (36 Aanbiedingen)
  Fly Drive Barcelona en Omgeving
  ***

  Spanje - Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje
  8 dagen
  Deze 8-daagse Fly Drive brengt u langs een aantal bijzondere steden rond Barcelona. Zo bezoekt u naast Barcelona ook Zaragoza, Valencia en Tarragona. Al deze steden kenne...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Klassiek Andalusie
  ***

  Spanje - Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje
  8 dagen
  8-daagse Fly Drive. Ontdek het prachtige Andalusie in uw eigen tempo met onze 8-daagse autorondreis. Tijdens deze unieke rondreis zult u kennis maken met schitterende cul...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Fly Drive Rondreis Slapende Vulkanen
  ***

  Spanje - Rondreizen Spanje - Fly Drive Spanje
  8 dagen
  Het eiland La Palma wordt liefkozend La Isla Bonita genoemd. Om op een indringende manier kennis te maken met Het Mooie Eiland, hebben we deze boeiende autorondreis voor ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  City Trip (16 Aanbiedingen)
  Renasa Hotel
  ***

  Spanje - City Trip - Madrid
  Hotel Renasa is gelegen naast de universiteit van Valencia. Het biedt ruime, moderne kamers en een restaurant. Alle kamers beschikken over airconditioning, kluis waarin e...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Atenea Calabria
  ***

  Spanje - City Trip - Madrid
  Het Atenea Calabria hotel is ondergebracht in een mooi blok, maar met een elegant interieur. Het hotel heeft een marmeren doorgang en er hangen diverse schilderijen aan d...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Barcelo Valencia
  ****

  Spanje - City Trip - Madrid
  Naast het complex Ciutat de les Arts i les Ciencies (Stad van Kunst en Wetenschap) biedt het stijlvolle Barcelo Valencia een fitnesscentrum en een spa. De moderne kamers ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma


  ANDALUSIE (14 Aanbiedingen)
  Macia Alfaros
  Spanje - ANDALUSIE - ALGAR
  Hotel Macia Alfaros in Cordoba Spanje met een uitgesproken Moorse architectuur, op minder dan 10 minuten van de Mezquita en de Puente Romano. ...
  • Retourvluchten volgens programma
  • Luchthavenbelasting
  • Aantal overnachtingen naar keuze
  • Verzorging naar aanleiding van programma

  Bq Andalucia Beach
  Spanje - ANDALUSIE - ALGAR
  Algemeen Dit comfortabele hotel bevindt zich direct aan het strand (ongeveer 60 m) en in de buurt van het stadscentrum van Torre del Mar met tal van win...

   Los Angeles
   Spanje - ANDALUSIE - ALGAR
   Een goed hotel Los Angeles in Granada Spanje met vele faciliteiten, gelegen aan de rand van het oude centrum bij de woonwijk La Alhambra. In het centrum, op loopafstand v...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   Barcelona (119 Aanbiedingen)
   987 Barcelona
   Spanje - Barcelona - Barcelona
   Trendy hotel 987 Barcelona in Barcelona Spanje, achter een historische gevel. In de Eixample-wijk. Modern comfort. Het hotel ligt op ca. 1505 km van Utrecht gelegen. ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Acta 40
   Spanje - Barcelona - Barcelona
   Acta 40 is een fris ingericht en netjes hotel. Centraal gelegen in de levendige volkswijk El Raval. Het hotel bevindt zich op een steenworp afstand van de levendige Rambl...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   America Hotel
   ****

   Spanje - Barcelona - Barcelona
   Dit stijlvolle en luxe hotel beschikt over comfortabele kamers en ligt centraal in de modernistische wijk Eixample. Een zwembad maakt dit hotel compleet. ...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   Baskenland (7 Aanbiedingen)
   Petit Palace Arana
   ***

   Spanje - Baskenland - Bilbao
   Het karakteristieke gebouw van het hotel Petit Palace Arena in Bilbao Spanje, die een typisch Baskische architectonische stijl heeft, heeft 64 kamers met balkon en contra...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Bilbao Jardines
   **

   Spanje - Baskenland - Bilbao
   Bilbao Jardines ligt net buiten de Siete Calles, ook wel de zeven straatjes genoemd, in het oude stadscentrum van de stad. In deze buurt bevinden zich de beroemde Mercado...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma

   Nh Villa De Bilbao
   Spanje - Baskenland - Bilbao
   in het nieuwe centrum van de stad -ca. 20 minuten wandelen van het Guggenheimmuseum -metro: San Mames (lijnen 1 en 2) op ca. 300 m (directe lijn naar het Casco Viejo: 4...
   • Retourvluchten volgens programma
   • Luchthavenbelasting
   • Aantal overnachtingen naar keuze
   • Verzorging naar aanleiding van programma


   CANTABRIA (4 Aanbiedingen)
   El Muelle
   Spanje - CANTABRIA - NOJA
   Algemeen Stijlvol hotel met een fijne ligging nabij het strand. Bijzonderheden Huisdieren zijn niet toegestaan. Gratis kinderbed. Maaltijden in buffe...

    Estrella Del Norte
    Spanje - CANTABRIA - NOJA
    Algemeen Prima hotel in het rustige plaatsje Isla, een goede uitvalsbasis om Cantabrie en Baskenland te ontdekken. Bijzonderheden Maaltijden in buffe...

     Los Arces De Isla
     Spanje - CANTABRIA - NOJA
     Algemeen Recentelijk gerenoveerde appartementen nabij de mooie stranden van Isla. Bijzonderheden Bij boeking opgeven, ter plaatse te voldoen: Kinderb...


      CATALONIE (3 Aanbiedingen)
      Muntanya en Spa
      Spanje - CATALONIE - MONTBLANC
      Dit hotel biedt je een ideale combinatie van actie en ontspanning. Uitstekende keuze voor gezinnen met kinderen en sportliefhebbers! ...
      • Retourvluchten volgens programma
      • Luchthavenbelasting
      • Aantal overnachtingen naar keuze
      • Verzorging naar aanleiding van programma

      Sant Miquel
      Spanje - CATALONIE - MONTBLANC
      Algemeen Camping Sant Miquel is een rustige familiecamping in de badplaats Colera. De camping is met name geschikt voor families met kleine kinderen. ...

       Sun Dore
       Spanje - CATALONIE - MONTBLANC
       Algemeen Nieuw kleinschalig complex in een rustige wijk, net buiten het centrum en dicht bij het strand. Faciliteiten -receptie -kleine supermarkt ...


        COSTA DE ALMERIA (1 Aanbieding)
        Costa de almeria
        ****

        Spanje - COSTA DE ALMERIA - ROQUETAS DE MAR
        Het hotel biedt 224 wooneenheden. In het hotel worden de gasten verwelkomd in de ontvangsthal met een 24 uur per dag geopende receptie en 24 uur per dag uitcheckservice....
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma


        COSTA DEL AZAHAR (6 Aanbiedingen)
        Al Andalus
        Spanje - COSTA DEL AZAHAR - ALCOCEBER
        Mooie appartementen Al Andalus in Alcoceber Spanje, heeft een verzorgde tuin en prachtig openluchtzwembad. Slechts 150 tot 500 m van het strand! ...
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Gran Peniscola Wellness Spa
        Spanje - COSTA DEL AZAHAR - ALCOCEBER
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Residencia Nerea
        Spanje - COSTA DEL AZAHAR - ALCOCEBER
        Appartement o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma


        MADRID (92 Aanbiedingen)
        Abalu
        ***

        Spanje - MADRID - MADRID
        Op slechts 200 meter van de Gran Via vindt u dit boutiek hotel welke volledig van de hand van meesterarchitect Luis Delgado Estudio komt. Dit design hotel is (niet zonder...
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Petit Palace Italia
        Spanje - MADRID - MADRID
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Regente
        Spanje - MADRID - MADRID
        Dit prettige familiehotel met een persoonlijke service beschikt over recentelijk gerenoveerde kamers die aangenaam en onderling verschillend zijn ingericht. Het hotel is ...
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma


        SEVILLA (16 Aanbiedingen)
        Casona de San Andres
        Spanje - SEVILLA - SEVILLA
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Petit Palace Canalejas
        Spanje - SEVILLA - SEVILLA
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Derby Hotel
        ***

        Spanje - SEVILLA - SEVILLA
        Derby hotel ligt midden in het historische centrum tegenover het warenhuis El Corte Ingles. Aan het plein Plaza del Duque, het commerciele centrum van Sevilla. Alle bezie...
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma


        PYRENEEEN (2 Aanbiedingen)
        Abba Formigal
        Spanje - PYRENEEEN - CERLER
        Faciliteiten Faciliteiten -receptie -lounge -lift -parkeerplaats (gratis) -garage (gratis) Hotel o.b.v. Logies ontbijt ...
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Hg Cerler
        Spanje - PYRENEEEN - CERLER
        Faciliteiten -receptie -centrale wifi (gratis) -tuin -lift -parkeerplaats (gratis) Hotel o.b.v. Logies ontbijt ...
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma


        VALENCIA (22 Aanbiedingen)
        Petit Palace Germanias hotels
        Spanje - VALENCIA - VALENCIA
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Sorolla Centro hotels
        Spanje - VALENCIA - VALENCIA
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma

        Catalonia Excelsior hotels
        Spanje - VALENCIA - VALENCIA
        Hotel o.b.v. Volgens programma
        • Retourvluchten volgens programma
        • Luchthavenbelasting
        • Aantal overnachtingen naar keuze
        • Verzorging naar aanleiding van programma
        © Copyright 2008-2019  aanbiedingreizen.nl
        v2.0180518